Jeugd(welzijns)werk in tijden van corona

Bekijk hier onze vormingskalender 2023.

We blijven de situatie op de voet volgen en verzamelen hier relevante informatie rond het coronavirus en de maatregelen daarrond, maar ook nuttige tools en ander materiaal.

UPDATE: Nieuwe maatregelen m.b.t het coronavirus | Update 04/03

Jeugdwerkregels

Informatie

“Tijdens deze crisisperiode is het nog duidelijker hoe belangrijk de rol van jeugdwelzijnswerkers is naar kinderen en jongeren toe in maatschappelijk kwetsbare situaties. Zij zetten zich nu online en offline in om hen te informeren, maar ook om hun noden te horen en daarmee aan de slag te gaan. Jeugdwelzijnswerkers waar  kinderen en jongeren zich veilig bij voelen en waar ze zichzelf bij kunnen zijn, meer dan ooit is dat nodig.”

Ikrame Kastit (cocoördinator Uit De Marge vzw)

Tools, videomateriaal en andere voorbeelden

Uitwisselen

Heb je als jeugdwerker nood aan een plek om met anderen uit te wisselen, tips en ideeën te delen? Word zeker lid van onze Facebookgroep voor jeugd(welzijns)werkers!
Ook voor coördinatoren maakten we een besloten groep.

Pers en opinie

“Deze kinderen en jongeren vechten al jaren tegen een hardnekkig virus in de samenleving: armoede en uitsluiting. Wie is bezorgd om de gezondheid van de meest kwetsbaarste kinderen en jongeren?”

Ikrame Kastit (cocoördinator Uit De Marge vzw)

Wil je graag helpen? Schenk je bijvoorbeeld graag een laptop of computer die niet meer gebruikt wordt, kan je materiaal uitlenen of help je graag op een andere manier?
Neem dan contact op met jouw stad of gemeente, de lokale jeugdwelzijnswerking, scholen of check andere lokale initiatieven. Zij helpen je graag verder!

Alvast bedankt voor jullie engagement!

Wil je dit delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.