Kampen en jeugdwerkactiviteiten deze zomer: richtlijnen, maatregelen en draaiboeken

Op vrijdag 22 mei kwam er groen licht voor kampen en jeugdwerkactiviteiten deze zomer:

  • Buurtspeeltuinen in de openlucht mogen vanaf woensdag 27 mei openen voor kinderen tot en met 12 jaar.
  • Zomerkampen en speelpleinwerkingen met of zonder overnachting mogen vanaf 1 juli doorgaan in contactbubbels van maximum 50 personen. Jongeren en begeleiders ouder dan 12 jaar moeten de veiligheidsafstand zoveel mogelijk blijven respecteren.
  • Ook jeugdhuizen kunnen vanaf 1 juli hun activiteiten weer opstarten in bubbels van 50.

Hoe organiseer je speelpleinwerkingen en zomerkampen in tijden van corona?

De zomer zal er in coronatijden anders uitzien voor het jeugd(welzijns)werk dan we gewoon zijn. Het zal een andere voorbereiding dan anders en veel creativiteit vragen. Hieronder kunnen jullie de links terugvinden naar de regels die geformuleerd werden en naar heel wat nuttige informatie en ondersteuningsmateriaal.

>> Op de website van De Ambrassade vind je de regels, draaiboeken en meer ondersteuningsmateriaal rond het jeugdwerkaanbod tijdens de zomer.

>> Werk je voor een lokaal bestuur en ben je op zoek naar specifieke ondersteuning? Ga dan zeker eens te rade bij Bataljong.

>> Op de website van Formaat vind je heel wat info, een draaiboek en tools voor jeugdhuizen, jeugdcentra, open jeugdwerk, ontmoetingswerking en instuifwerking.

>> Op de website van VDS kan je heel wat interessant info terugvinden rond het organiseren van speelpleinwerkingen in coronatijden.

Alle informatie hierboven en de regels die tijdens onze webinar op 26 mei toegelicht werden, gelden vanaf 1 juli. Sinds 18 mei kan het jeugdwelzijnswerk ook al opnieuw enkele zaken opstarten. De regelgeving daarrond kan je hier terugvinden.  

Ondersteuning

De komende weken zal er heel wat denk- en voorbereidingswerk moeten gebeuren voor de zomer. Daarbij kunnen jullie bovenstaande info gebruiken en kunnen jullie ook steeds bij ons terecht voor ondersteuning.

Heb je vragen? Contacteer ons dan zeker.
We updaten deze pagina regelmatig met nieuwe informatie.

<< Meer over de exitstrategie van het jeugdwelzijnswerk en jeugd(welzijns)werk in tijden van corona.

Wil je dit delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.