Begeleiding op maat

Hoe betrek je de kinderen en jongeren in je buurt? Of hoe betrek je de buurt op je werking? Wat gaat er om in jouw doelgroep? Hoe kan je doelmatiger werken? Welke activiteiten organiseer je? Hoe doe je dat? Hoe ga je om met conflict? Of met agressie? Hoe reageer je als een jongere je in vertrouwen neemt? Welke grenzen hanteer je en waarom? En hoe laat je die respecteren? Hoe motiveer je je team? Hoe zet je veranderingsprocessen op?
Klinkt dit soort vragen jou bekend in de oren, dan is je werking of je team misschien wel aan een grondige denkoefening of een deugddoende vorming toe. Zoek je daarbij begeleiding en advies, dan ben je bij Uit De Marge vzw aan het juiste adres.

Zit je met vragen rond maatschappelijke kwetsbaarheid, toegankelijkheid, participatie, politiserend werken, deontologie, …? Bij Uit De Marge vzw kan je terecht voor begeleidingstrajecten op maat. Het gaat daarbij om trajecten met verschillende ondersteuningsmomenten. De begeleiding kan verschillende vormen en inhouden omvatten.

Enkele voorbeelden:

  • Ondersteuning van jullie team in het uitwerken en toepassen van een deontologisch kader waarbij we jullie vormen rond deontologie, ondersteunen in het maken van afspraken en deze in een kader gieten en concreet gaan kijken naar de toepassing in de praktijk.
  • De begeleiding van een politiserend proces waarbij we de jeugdwelzijnswerker/het team vormen rond politiserend werken, naast de jeugdwelzijnswerker in de werking staan om met de kinderen en jongeren aan de slag te gaan, ondersteuning bij het publiek maken van bepaalde standpunten, enzoverder.
  • Begeleiding van een vrijwilligerspoule rond toegankelijkheid waarbij we hen ondersteunen in het maken van een toegankelijkheidsscan, vorming rond toegankelijkheid aanbieden, concreet in de werking gaan kijken welke aanpassingen kunnen gebeuren.
  • Ondersteuning van meer ervaren jeugdwerkers of leidinggevenden in het opzetten van een goede ondersteuningsstructuur voor medewerkers (vrijwillig of professioneel) in de werking of organisatie.

Praktisch

Voor inhoudelijke en praktische vragen kan je ons contacteren via info@uitdemarge.be.

Wil je dit delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.