Noodfonds voor jobstudenten

Door de uitbraak van het coronavirus zijn duizenden ondernemingen tijdelijk moeten sluiten, waardoor zo honderdduizenden personen technisch werkloos zijn. Jobstudenten zijn daar geen uitzondering.
Meer dan 1 op 4 jobstudenten werkt om zijn studies, of zelfs de basisnoden zoals voeding of woning, te kunnen betalen.  Zonder een dringende reactie zal het verlies aan inkomen hun reeds onstabiele leefomstandigheden nog erger maken of zullen de lasten moeten worden gedragen door hun familie, die het zelf ook al heel moeilijk heeft tijdens deze periode.

Uit De Marge vzw stelt samen met tal van andere jeugdorganisaties deze situatie aan de kaak.  We kunnen niet toelaten dat  werknemers, jobstudenten en anderen in dezelfde situatie de tol van deze crisis moeten betalen. We  vragen dan ook om een noodfonds voor jobstudenten op te zetten.

Met dit fonds willen onze organisaties de voorkeur geven aan een verenigde, collectieve en gecoördineerde oplossing om te voorkomen dat deze crisis jobstudenten en hun families in financiële problemen brengt.

Teken hier de petitie en verspreid mee de oproep.

<< Meer informatie en materiaal op ‘Jeugd(welzijns)werk in tijden van corona’

Wil je dit delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.