28 april 2022

Studiedag: Politiserend werken in het jeugdwelzijnswerk

Politiserend werken: bijna iedereen heeft het erover, we moeten het allemaal doen, maar dat wil niet zeggen dat iedereen weet hoe.
Kinderen en jongeren zijn experten in hun leven en leefwereld. Zij zijn diegenen die zaken zien, horen en meemaken. Vanuit het jeugdwelzijnswerk gaan we aan de slag met die signalen en noden en kunnen we politiserend werken. Als jeugdwelzijnswerkers ondersteunen we kinderen en jongeren in het vinden van woorden, het leggen van contacten en het zoeken van een spreekbuis. Het doel van het jeugdwelzijnswerk is immers om samen de maatschappij om te vormen tot een rechtvaardigere samenleving die gebaseerd is op kinderrechten, mensenrechten en grondrechten. Samen maken we de grootst mogelijke kans op succes, op verandering!

Tijdens deze studiedag, in samenwerking met de opleiding Sociaal Werk van de Arteveldehogeschool Gent, gaan we dieper in op wat politiserend werken inhoudt. Hoe kunnen kinderen en jongeren in een maatschappelijk kwetsbare situatie een tegenmacht vormen en hoe kan je als jeugdwelzijnswerker en als organisatie politiserend aan de slag?

PROGRAMMA

Meer informatie volgt.

PRAKTISCH

Datum: donderdag 28 april 2022
Locatie: Gent

SAVE THE DATE! Zet deze datum alvast in je agenda. De inschrijvingen openen binnenkort!

Wil je dit delen?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.