Jeugdwerkzomer 2021: zomerkampen en georganiseerde jeugdactiviteiten kunnen doorgaan!

Op vrijdag 23 april bracht het Overlegcomité duidelijkheid over de jeugdwerkactiviteiten vanaf 8 mei en zijn de eerste richtlijnen bekend voor de zomer. De komende dagen is het nog even wachten op de details van de regelgeving en in de loop van de volgende weken worden gedetailleerde zomerplannen uitgewerkt.  
We zijn dan ook blij dat er duidelijkheid is en we kinderen, jongeren en jeugdwerkers een beetje ademruimte en perspectieven krijgen.

Wat werd er beslist?

  • Vanaf vrijdag 25 juni gaan de zomerregels in voor het jeugdwerk met bubbels van 50 deelnemers, binnen én buiten. Die beslissing is genomen, wel steeds onder voorwaarde van de virologische situatie.
  • De regels voor de zomer van 2021 zullen sterk aanleunen bij de jeugdwerkregels van vorig jaar. Enkele specifieke invullingen kunnen echter verschillen en voor een stuk afhangen van de letterlijke bewoordingen in de regelgeving. 
  • De bubbels van 50 gelden voor alle leeftijden, exclusief begeleiding. Daarbinnen kunnen activiteiten doorgaan zonder mondmasker en zonder social distancing
  • Bij bubbels boven 13 jaar wordt intens fysiek contact zoals vorige zomer vermeden
  • Er komt geen kilometerbeperking op buitenlandse reizen, natuurlijk gelden wel steeds de maatregelen van de landen in kwestie. 
  • De voorkeur blijft wel liggen op buitenactiviteiten, bij binnenactiviteiten wordt extra nadruk gelegd op ventilatie

Zomerrichtlijnen & -draaiboeken

De komende weken worden de zomerplannen (draaiboeken) met de gedetailleerde richtlijnen uitgewerkt. Het is dus nog even wachten op meer specifieke informatie.
We volgen de informatie op de voet en blijven deze pagina updaten.

Bij vragen kan je steeds contact opnemen met corona@ambrassade.be. Alle informatie vind je ook op de website van De Ambrassade.

<< Jeugd(welzijns)werk in tijden van corona

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.