Uit De Marge vzw verzamelt getuigenissen rond racisme en discriminatie

In het kader van het Netwerk Antiracisme en -discriminatie verzamelt Uit De Marge vzw deze zomer getuigenissen van kinderen, jongeren en jeugdwerkers over racisme en discriminatie.  

Onze kinderen en jongeren worden regelmatig slachtoffer van discriminatie en racisme. We willen dan ook met het netwerk de handen in elkaar slaan om deze verhalen naar buiten te brengen en een bewustwording te creëren. We willen racisme en discriminatie – zowel binnen de jeugdsector als daarbuiten – verkleinen.

Concreet zijn we daarbij op zoek naar kinderen, jongeren en jeugdwerkers die in een voxpop willen getuigen over de thema’s racisme en discriminatie. Een voxpop is een korte video met de mening van verschillende mensen. We streven naar een diverse voxpop met jongens en meisjes van verschillende leeftijden uit diverse jeugd(opbouw)werkingen in Vlaanderen en Brussel. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om individuele verhalen uitgebreider te brengen.

?

 Is er binnen jullie werking of organisatie interesse om daaraan deel te nemen? Contacteer dan Vick Aerts via 0472 01 42 76 of vick.aerts@uitdemarge.be. Dan komen we graag langs!

ℹ️

 Heb je nog vragen of opmerkingen? Aarzel dan niet om ons te contacteren.

Alvast bedankt en hopelijk tot binnenkort!

Lees hier meer over het Netwerk Antiracisme en -discriminatie, in samenwerking met Chirojeugd Vlaanderen.

Wil je dit delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.