11. Politiserend werken in je dagelijkse praktijk

Een workshop op het congres van het jeugdwelzijnswerk ‘Plat gepolitiekt? Wij kiezen zelf!‘ op 30 november 2023

Uitwisselen en Tools

Stel je voor: je bent met je jongeren op stap in de wijk op weg naar het centrale pleintje. Bij aankomst blijkt er een container van de stedelijke groendienst pal voor het enige voetbaldoel te staan. Wat doe je? Voor deze jongeren was dit de druppel: ‘Ze lachen met ons!’

In deze workshop willen we aan de hand van alledaagse, herkenbare verhalen uitleggen waarom politiserend werken belangrijk is en hoe je het kunt toepassen in je dagelijkse praktijk. Bijna iedereen praat erover, we moeten het allemaal doen, maar dat wil niet zeggen dat iedereen weet hoe. Als we het hebben over politiserend werken met kinderen en jongeren, dan gaat het erom hen een stem te geven, hen serieus te nemen en hen te helpen die stem op het juiste moment en op de juiste plaats te laten horen. Tijdens deze workshop leer je hoe je een sterke vertrouwensrelatie kunt opbouwen met je kinderen en jongeren, en hoe je op een gestructureerde manier met hen tot actie kunt komen.

De workshop wordt gegeven door Samuel Vileyn, Jurgen Kappner en Francesco Muroni. Samuel is coach bij Uit De Marge vzw, Jurgen is vrijwilliger. Francesco is jeugdopbouwwerker bij Uit De Marge vzw en is actief in Landen.

Wil je dit delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.