Manifestatie tegen racisme verenigt duizenden mensen in Brussel

Duizenden mensen zakten zaterdag 24 maart af naar Brussel-Noord voor de manifestatie tegen racisme en discriminatie. Onder een stralende zon, met heel wat enthousiasme en kinderen en jongeren voorop, verenigden we ons tegen haat en racisme en riepen we op voor een rechtvaardige samenleving waarin iedereen meetelt.

Zo werd er onder meer opgeroepen tot meer vrijheid en gelijkheid, degelijke opvang voor vluchtelingen, de invoer van praktijktesten en meer betaalbare woningen, …

Samen met onze achterban hadden we bij Uit De Marge vzw vooraf afgesproken bij jeugdhuis Chicago in Brussel. Bij koffiekoeken, koffie en muntthee bereidden we ons voor op de manifestatie en werden er nog verschillende kleurrijke pancartes gemaakt.

Aan het Noordstation in Brussel voegden we ons vervolgens bij de menigte. Meer dan 120 organisaties, van jeugdwelzijnswerk- en jongerenorganisaties over politieke partijen en vakbonden tot Koerdische en Palestijnse delegaties, stapten mee in een lange stoet doorheen Brussel. Uit De Marge/CMGJ liep met verschillende medewerkers, jeugdopbouwwerkers en jongeren mee voorop in de optocht van het Noordstation naar Brussel-Zuid.

Blik hier terug op een kleurrijke manifestatie. 

Lees hier het opiniestuk van onze cocoördinator Ikrame Kastit naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie.

Foto’s (c) Lars Dierckx en Uit De Marge vzw

<< Terug

Wil je dit delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.