21 maart 2020

(Digitale) Manifestatie tegen racisme en discriminatie

Stop racisme. Voor gelijke rechten | 21 maart 2020

Om de verspreiding van het coronavirus te beperken, zijn we genoodzaakt ons aanbod en alle activiteiten tot en met 19 april te schrappen. Iedereen die ingeschreven is voor een vorming zal in de week van 16 maart gecontacteerd worden met meer details. Lees hier meer.

Onze kinderen en jongeren worden regelmatig slachtoffer van discriminatie en racisme. Ze botsen op drempels en ervaren racisme en discriminatie. Enkel en alleen om wie ze zijn. Het heeft een negatieve impact en zorgt voor kwetsingen en trauma’s. 

De geplande manifestatie in Brussel op zaterdag 21 maart 2020 zal omwille van de coronamaatregelen niet doorgaan. Het blijft echter belangrijk om ook in deze tijden van ons te laten horen tegen racisme, discriminatie en extreemrechts geweld.
We staan op voor solidariteit, respect en een open samenleving. Laten we samen zichtbaar zijn op 21 maart!

Roep mee op! Wat kan jij doen?

  • Stuur een foto van jezelf en 1 of 2 zinnen waarom jij opstaat tegen racisme, naar antiracisme2018@gmail.com. Het Platform 21/3 maakt er de (ondertussen welbekende) visual van. Spreek ook anderen aan. We willen er zoveel mogelijk!
  • Voer zelf actie met foto’s terwijl je bordjes, posters of je eigen antiracismeboodschap laat zien. Post je foto op 21 maart op Facebook, Twitter, Instagram of stuur je foto’s door naar antiracisme2018@gmail.com.
  • Maak een 21/3-kader rond je Facebookprofielfoto.

#samentegenracisme #21maart #WorldAgainstRacism

Om de verspreiding van het coronavirus te beperken, zijn we genoodzaakt ons aanbod tot en met 19 april te schrappen. Iedereen die ingeschreven is voor een vorming zal in de week van 16 maart gecontacteerd worden met meer details. Lees hier meer.

> Klik hier voor meer informatie over de visie van het platform en onze eisen.

Je kan voor dit event niet inschrijven. De manifestatie is wegens de coronamaatregelen geannuleerd. Voer daarom mee online actie!

Wil je dit delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.