14. Ieders Stem Telt

Een workshop op het congres van het jeugdwelzijnswerk ‘Plat gepolitiekt? Wij kiezen zelf!‘ op 30 november 2023

Tools

In juni zijn er bovenlokale verkiezingen, en op zondag 13 oktober lokale verkiezingen (gemeenteraad, districtsraad en provincieraad). 2024 is ook het eerste jaar dat de opkomstplicht afgeschaft wordt. Dat brengt heel wat uitdagingen met zich mee. Vooral voor mensen in een maatschappelijk kwetsbare positie.

Bij Ieders Stem Telt vind je ondersteuningsmateriaal om in de praktijk rond belangrijke vragen te werken in de context van de lokale verkiezingen. Vragen die aan bod kunnen komen, zijn onder meer: Waarom is een stem uitbrengen belangrijk? Hoe breng je een stem uit? Hoe moet je je registreren om te gaan stemmen, mocht dat nodig zijn? Hoe bepaal je inhoudelijk waar je stem naartoe gaat? Hoe ga je in dialoog met elkaar en ‘de politiek’? Hoe zorg je ervoor dat ‘de stemmen’ van de doelgroep opgenomen worden in het nieuwe lokale beleid? Tijdens deze workshop gaat Ieders Stem Telt met jullie aan de slag en delen ze tools, vormingen en methodieken.

Ieders Stem Telt is een samenwerkingsverband van heel wat organisaties, ondersteund door SAM, steunpunt Mens en Samenleving. Ieders Stem Telt streeft naar de participatie van alle groepen in de samenleving. Het streeft naar een sociaal rechtvaardige samenleving met een bijzondere aandacht voor mensen in een maatschappelijk kwetsbare positie.

Wil je dit delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.