9. Activerend werken: op bezoek bij vzw Erat

Een workshop op het congres van het jeugdwelzijnswerk ‘Plat gepolitiekt? Wij kiezen zelf!‘ op 30 november 2023

Bezoek

We gaan binnenkort op bij vzw Erat!

Vzw Erat is een organisatie die zich inzet voor (kwetsbare) jongeren tussen 18 en 28 jaar. Hun missie is om deze jongeren te ondersteunen bij het innemen van een positieve, zelfgekozen positie in de samenleving en hen te begeleiden in hun evolutie naar onafhankelijke, actieve burgers die een positieve bijdrage leveren aan onze samenleving.

Hoe pakt vzw Erat dit concreet aan? Tijdens ons bezoek zullen ze dit in detail toelichten. Een van de sleutelfactoren in hun aanpak is het stimuleren van eigenaarschap bij de jongeren. Dit betekent dat ze de jongeren aanmoedigen om verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen leven en keuzes. Daarnaast richt vzw Erat zich op actief burgerschap, waarbij jongeren worden aangemoedigd om actief deel te nemen aan de maatschappij en positieve veranderingen te bewerkstelligen.

Individuele trajectbegeleiding is een belangrijk aspect van hun werk. Ze bieden persoonlijke begeleiding aan elke jongere om hen te helpen bij het bereiken van hun doelen en het overwinnen van obstakels. Daarnaast legt vzw Erat legt ook de nadruk op het versterken van jongeren in groepsverband. Samenwerken, communiceren en bouwen aan een ondersteunende gemeenschap zijn cruciale elementen in hun werking.

Tijdens ons bezoek aan vzw Erat zullen we de kans krijgen om te ontdekken hoe al deze principes zich dagelijks manifesteren in hun activiteiten en hoe ze jongeren helpen bij hun ontwikkeling. Het belooft een boeiend bezoek te worden.

Wil je dit delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.