Vragen op Stap (tools voor individuele gesprekken met kinderen en jongeren) UITVERKOCHT!

We voeren heel wat gesprekken met kinderen en jongeren. Wanneer we hen verwelkomen in de werking, tijdens activiteiten, op straat of op de pleintjes, tijdens het opruimen, …

Het voorbije jaar dwong corona ons echter kinderen en jongeren in kleinere groepjes te ontmoeten. Het ‘groepsgericht vrijetijdsaanbod’ was niet altijd makkelijk te organiseren, waardoor we de focus vaker op individuele gesprekken leggen.
Kinderen en jongeren in een maatschappelijk kwetsbare situatie werden extra hard getroffen door de coronamaatregelen. Hun ontwikkeling, sociale contacten en leefwereld staan onder druk gezet. Sommigen kampen met donkere gedachten, anderen hebben vooral nood aan sociaal contact en een luisterend oor.

Maar hoe pak je individuele gesprekken met kinderen en jongeren aan? Bij Uit De Marge vzw ontwikkelden we daarom de Vragen op Stap-pakketjes.
Met een handig “how to”-boekje en 2 waaierboekjes boordevol vragen bieden we heel wat inspiratie, tal van tips en een goede basis om individuele gesprekken te voeren met kinderen en jongeren. De vragen, die we in samenwerking met vzw LEJO hebben opgesteld, kunnen je helpen bij een losse babbel of meer diepgaande gesprekken en geven zowel hoofd- als bijvragen.

Bestellen?

Momenteel zijn er geen fysieke exemplaren beschikbaar

Wil je dit delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.