Speelpleinmap: Wij spelen mee! UITVERKOCHT!

Speelplein met kinderen in een maatschappelijk kwetsbare situatie

Kinderen in een maatschappelijk kwetsbare situatie hebben vaak het gevoel er niet bij te horen. Op school, in de jeugdbeweging, bij de sportclub, … En ook op het speelplein. Ook voor animatoren en verantwoordelijken op het speelplein is de aanwezigheid van kinderen in een maatschappelijk kwetsbare situatie vaak niet evident.

Deze educatieve map legt uit hoe we hen, net als alle andere kinderen, toch een leuke tijd kunnen bezorgen op het speelplein. De map gaat dieper in op het belang van een vertrouwensrelatie, een leuk spelaanbod, de noodzaak van een beleid en het belang van een goed netwerk. De speelpleinmap bevat tal van praktische tips om animatoren op weg te helpen met een maatschappelijk kwetsbare doelgroep. De vele voorbeelden en illustraties maken de inhoud bovendien goed verteerbaar.

Positieve ervaringen op het speelplein besparen deze kinderen niet alleen een zoveelste kwetsing, maar dragen ook actief bij tot een positief zelfbeeld. Goed voorbereide animatoren ervaren werken met deze doelgroep ook als een verrijking. Je oefent jezelf in coachen en leidinggeven en leert door de confrontatie met andere referentiekaders veel over jezelf en je eigen kijk op de wereld.

De map is een onmisbare tool voor de vele animatoren, verantwoordelijken en beleidsmakers die op speelpleinen te maken krijgen met kinderen die maatschappelijk kwetsbaar zijn. De map zet ons op weg om drempels te verlagen en het speelplein toegankelijker te maken voor alle kinderen.

Bekijk hier ook onze deontologie poster.

De fysieke versie van de speelpleinmap is niet meer beschikbaar.
Klik hier rechts op de digitale versie van de map te downloaden. >>

Wil je dit delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.