Racisme: Stop de pijn (boek)

Ikrame Kastit en Naima Charkaoui

Wat is racisme precies? Wat kan ik eraan doen? Hoe reageer ik als iemand zich racistisch gedraagt tegen mij, of als ik racisme zie gebeuren? Waarom voel ik me zo vreemd als ik er het slachtoffer van ben?
Ikrame Kastit (Uit De Marge vzw) en Naima Charkaoui schreven dit boek voor iedereen die de pijn van racisme wil stoppen: kinderen die er zelf mee te maken krijgen én kinderen die een bondgenoot willen zijn. Het leert je hoe racisme eruit kan zien, dat racisme kwetsuren veroorzaakt, en hoe je ermee omgaat. Je kan het in je eentje lezen, met een vriendin of vriend of samen met een volwassene – een ouder of opvoeder, een leerkracht, een leider of leidster in de jeugdvereniging. Stop de pijn. Begin met dit boek.
(Voor kinderen vanaf 9 jaar)

Illustraties & lay-out door Rozan Cools

En meer …

We ontwikkelden een aparte webpagina voor het boek: jeugdwerktegenracisme.be/stopdepijn. Op deze pagina vind je heel wat extra materiaal. Zo heeft het boek verschillende invulpagina’s, als aanknopingspunten voor verder gesprek. Een deel ervan zijn rechtstreeks te downloaden. Ga dus meteen van start!
Verder vind je er verschillende andere pagina’s voor heel wat nuttige links en meer informatie.

Wil je dit delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.