Wat het jeugdwerk kan doen tegen racisme

In een uitgebreid artikel heeft sociologe en doctoraatsstudente Samira Azabar het onder meer over de impact van racisme op kinderen en jongeren en de rol van het jeugdwerk in de strijd tegen racisme en discriminatie.

“Als jeugdwerker is het cruciaal om jongeren te erkennen in hun kwetsuren en deze ernstig te nemen. […] Deze kennis delen met het beleid om maatschappelijke verandering teweeg te brengen, is een goede strategie om meer nabij te zijn en een brugfunctie te vervullen tussen kinderen en jongeren en beleid. Zo maken jeugdwerkers onzichtbare jongeren zichtbaar.”

>> Lees hier het volledige artikel.

Netwerk Antiracisme en -Discriminatie

Uit De Marge vzw en Chirojeugd Vlaanderen werkten samen met achttien jeugdwerk- en middenveldorganisaties, verenigd in het Netwerk Antiracisme en –Discriminatie, een gedragen visie tegen racisme in het jeugdwerk uit. We lanceerden de website jeugdwerktegenracisme.be met een aanbod op maat van de jeugdwerksector. Via onder meer een uitgebreide toolbox met methodieken, lees- en kijktips en getuigenissen van kinderen en jongeren maken we racisme en discriminatie zichtbaar en bespreekbaar en reiken we handvaten aan om racisme aan te pakken.

>> Lees meer over het thema Racisme

>> Ga naar de website jeugdwerktegenracisme.be

Wil je dit delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.