Voer mee actie tegen racisme en discriminatie! #21maart

Binnenkort is het weer zover, op 21 maart is het de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Uit De Marge vzw voert samen met het Netwerk Antiracisme en -Discriminatie opnieuw actie en zet daarbij de stem van kinderen en jongeren, jeugd(welzijns)werkers en professionals centraal.
Het blijft belangrijk om van ons te laten horen. Kinderen en jongeren worden regelmatig slachtoffer van racisme en discriminatie. Het heeft een immense impact op hen en het zorgt voor kwetsingen en traumatische ervaringen op lange termijn.
📣 Vanuit het jeugdwerk moeten we racisme actief mee bestrijden en zorg voorzien voor kinderen en jongeren die daarvan het slachtoffer zijn.

Voer mee actie tegen racisme en discriminatie!

👉 Communiceer mee met de hashtags #jeugdwerktegenracisme en #21maart.

👉 We voorzien templates zodat jij jouw boodschap kan verspreiden. Waarom kom jij/komt jouw organisatie op tegen racisme en discriminatie?
Wat moet er veranderen? …

👉 Laat jouw stem horen tegen racisme en discriminatie en breng je getuigenis. We verzamelen verschillende getuigenissen over racisme waarin we kinderen, jongeren, vrijwilligers, jeugdwerkers aan het woord laten.

  • Breng je graag jouw verhaal en wil je graag je stem laten horen tegen racisme en discriminatie? Zijn er kinderen en jongeren in jouw jeugdwerking of organisatie die graag zouden willen getuigen? Laat het ons zeker weten via info@uitdemarge.be!

👉 Zet een lokale actie op. We zetten lokale acties en good practices mee in de kijker. Organiseert jouw jeugdwerking of organisatie een actie of ga je in de aanloop naar 21 maart specifiek aan de slag rond het thema? Stuur een mailtje naar info@uitdemarge.be!

👉 Concreet aan de slag tegen racisme en discriminatie in jouw werking?

  • Neem zeker een kijkje op de website jeugdwerktegenracisme.be. Je vindt er een uitgebreide toolbox om meteen met je kinderen en jongeren aan het werk te gaan, heel wat literatuur en relevant vormingsmateriaal.
  • Met Racisme: Stop de pijn schreven Ikrame Kastit en Naima Charkaoui een boek voor iedereen die de pijn van racisme wil stoppen: kinderen die er zelf mee te maken krijgen én kinderen die een bondgenoot willen zijn. Het leert je hoe racisme eruit kan zien, dat racisme kwetsuren veroorzaakt, en hoe je ermee omgaat.
    Op deze pagina vind je bovendien heel wat extra materiaal. Zo heeft het boek verschillende invulpagina’s, als aanknopingspunten voor verder gesprek. Ze zijn rechtstreeks te downloaden. Ga dus meteen van start!
    Ook op de andere pagina’s vind je heel wat nuttige links en meer informatie.

👉 Onderteken met je organisatie de visietekst tegen racisme in het jeugdwerk en schaar je mee achter Jeugdwerk tegen racisme!

👉 Onderschrijf mee de eisen van het Platform 21/03 en doe op zondag 19 maart 2023 mee aan de lokale acties op verschillende plaatsen in Vlaanderen en Brussel: onder meer in Antwerpen, Brussel, Gent, Ieper, Kortrijk, Oostende, Brugge, Genk en Leuven.
Neem je deel aan één van de acties? Geef ons zeker een seintje via info@uitdemarge.be.

🔎 Meer info of vragen? Contacteer info@uitdemarge.be.

Laat ons opnieuw massaal actie voeren!

Wil je dit delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.