Uit De Marge vzw zoekt een jeugdopbouwwerker in Lanaken (80% vervangingsovereenkomst van onbepaalde duur) 

Vacatureomschrijving:

Ben jij een enthousiaste professional die bruggen weet te bouwen tussen jeugd, hun omgeving en vernieuwende initiatieven? Krijg je energie van het versterken van kinderen en jongeren en ben je niet bang om in je eentje op pad te gaan? Dan hebben wij dé uitdaging voor jou!

In Lanaken zoeken wij een gedreven jeugdopbouwwerker. Je krijgt de kans om je stempel te drukken op het leven van kinderen en jongeren in deze gemeente en je bevordert een positieve relatie tussen jouw doelgroep en de lokale gemeenschap.

Wat ga je doen?

 1. Connectie maken: Je gaat de straat op en legt laagdrempelig contact met kinderen en jongeren. Als jeugdopbouwwerker ben je het aanspreekpunt dat vertrouwen opbouwt en actief aan de slag gaat met de noden van kinderen en jongeren op diverse levensdomeinen.
 • Bruggen bouwen: Je bent de verbindende schakel tussen kinderen en jongeren en het bestaande hulpverlenings- en vrijetijdsaanbod. Samen met lokale partners werk je aan het toegankelijker maken van het maatschappelijk aanbod. Je initieert activiteiten en verlaagt drempels, waardoor jongeren gemakkelijker de weg vinden naar de hulp of vrije tijd die ze nodig hebben. Jouw vernieuwende aanpak optimaliseert het bestaande aanbod, met als doel een positieve impact te creëren op het welzijn van kinderen en jongeren.
 • Signalen oppikken en vastnemen: Als jeugdopbouwwerker ben je alert op signalen van kinderen en jongeren in maatschappelijk kwetsbare posities. Samen met hen breng je deze signalen op een participatieve manier naar voren bij het lokaal bestuur. Door politiserend met de jongeren te werken, geef je inzicht in hun positie in de samenleving en toon je hoe ze zichzelf kunnen versterken. Zo stimuleer je empowerment en draag je bij aan een inclusiever beleid dat de noden van de doelgroep serieus neemt.
Wat verwachten wij van jou?

Profielvereisten:

 • Je hebt kennis en inzicht in de mechanismen van structurele sociale achterstelling en uitsluiting.
 • Je hebt inzicht in de leefwereld en ontwikkelingspatronen van kinderen en jongeren en in pedagogische processen en het functioneren van groepen.
 • Je bent bekend met de sociale kaart en werking van het lokale beleidsniveau.
 • Je bent zelfstandig, initiatiefrijk en durft de straat op te gaan en jongeren aan te spreken.
 • Je bent communicatief sterk en in staat om zowel met jongeren als diverse stakeholders in dialoog te treden.

Vaardigheden:

 • Aantoonbare ervaring in het ervaringsgerichte en outreachend werken.
 • Flexibel, bereid tot avond- en weekendwerk. Je gaat namelijk aan de slag in de vrije tijd van kinderen en jongeren.
 • Goede beheersing van het Nederlands, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Je bent besluitvaardig en kan je beslissingen ook verantwoorden.
 • Je kan omgaan met conflictsituaties.
Wat bieden wij?

 • Je werkt in Lanaken, ingebed in de lokale context van de jeugddienst.
 • Een ongelooflijk boeiende functie waarbij je deel uitmaakt van het regionaal team Oost (Limburg, Vlaams-Brabant en de Kempen).

Je vergadert regelmatig met collega’s van team Oost en je neemt deel aan teammomenten met medewerkers uit alle hoeken van Vlaanderen.

 • Een gevarieerde job waarin je volop ruimte krijgt om vernieuwende ideeën te ontwikkelen en te implementeren.
 • Individuele coaching, intervisie, interne opleiding en ondersteuning.
 • Een vervangingscontract van onbepaalde duur (0,8 FTE, barema b1b binnen pc 329.01).
 • Relevante anciënniteit wordt in rekening gebracht.
 • Indiensttreding: zo snel mogelijk
Sollicitatieprocedure:

Bij Uit De Marge vzw zijn we toegewijd aan een gelijkekansenbeleid, waarbij de kwaliteiten van mensen doorslaggevend zijn, ongeacht hun gender, afkomst, opleiding of beperking.

Ben je klaar voor deze unieke uitdaging? Stuur jouw motivatie (videoboodschap of brief) en functioneel CV naar alexander.de.smedt@uitdemarge.be met als onderwerp ‘jeugdopbouwwerk Lanaken’. Na screening van je motivatie en CV laten we binnen de 2 weken of je al dan niet wordt uitgenodigd voor de verdere procedure.

Voor meer informatie, of bij vragen, onduidelijkheden of obstakels die het solliciteren voor jou lastig maken: neem contact op met Alexander De Smedt  +32 472 95 07 63.

Laat jouw creativiteit en strijdvaardigheid de boventoon voeren in deze bijzondere rol als jeugdopbouwwerker bij Uit De Marge vzw!

Wil je dit delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.