Uit De Marge vzw bracht heel wat VuurWerk

In december voerden we met VuurWerk mee actie en lieten we onze stem horen voor een warme, rechtvaardige en solidaire samenleving.
In de aanloop naar de actieweek ondertekenden we samen met meer dan 120 andere organisaties, een open brief waarin we opriepen tot een warm Vlaanderen.

Bij de start van VuurWerk lanceerden we vervolgens een reeks visuals waarin we opriepen tot actie. Elke dag zoomden we in op een bepaald thema (racisme en discriminatie, armoede, jeugd en tot slot media). Starten deden we met de komst van de sint. Met het nieuwe regeerakkoord uitten we onze bezorgdheid over de signalen en noden van onze kinderen en jongeren en vreesden we heel wat lege schoenen.

Samen met Chirojeugd Vlaanderen lieten we onze stem luid klinken tegen racisme en discriminatie.

“Werken in het jeugdwerk is prachtig. Het is een kans om met het meest waardevolle in onze samenleving om te gaan: onze kinderen en jongeren. […] In het jeugdwerk zou er geen plek mogen zijn voor racisme. Nergens. Nooit. We nemen de handschoen op om racisme te bestrijden. Jeugdwerk is een plek waar iedereen erbij hoort, waar ieder zich welkom weet, zich kan ontplooien, een volwaardige plaats krijgt en als gelijke behandeld wordt.”

Lees hier het volledige opiniestuk.

Tot slot ook VuurWerk in MO* waar onze cocoördinatrice Ikrame Kastit het naar aanleiding van de dag voor jeugd had over het belang van jeugd(welzijns)werk.

“Als we voor elk kind en elke jongere die veilige plek willen garanderen, zullen er ook de nodige budgetten tegenover moeten staan.
Onze kinderen en jongeren brengen dagelijks vuurwerk. Zij verdienen de nodige middelen en kansen. Hun schoenen liggen er leeg bij, al zijn ze niet stout geweest. Laten we hun geluk centraal zetten en ook de nodige investeringen daarvoor vrijmaken. Het is hun recht.”

Wil je dit delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.