The Attic: jongeren uit Landen organiseren evenement

Op 29 april organiseerden de jongeren van Landen en omstreken voor de eerste keer het evenement The Attic. The Attic is de zolderverdieping van een oude legerloods die gebruikt wordt als instuifruimte. Iets verderop hebben de jongeren uit de buurt een eigen opnamestudio. Het evenement zorgde als link tussen beide werkingen. De voorbereiding werd zoveel mogelijk door de jongeren zelf gedaan.

Jongeren uit de buurt kregen op The Attic de kans om hun muzikale talenten te tonen op het vrije podium. Er was een een tentoonstellingsruimte voorzien met onder andere fotografie.

Het is belangrijk dat we ruimtes als deze creeren en jongeren de kans geven om hun talenten te ontwikkelen. Muziek en kunst kunnen dienen als universele taal. – Francesco, Jeugdopbouwwerker Landen

De jeugdraad van Landen was aanwezig met een infostand om jongeren kennis te laten maken met de jeugdraad en zijn vrijwilligers.

De voorbereiding van het evenement werd zoveel mogelijk door de jongeren zelf gedaan. The Attic was niet alleen een dag vol creativiteit en plezier, maar ook een mooie gelegenheid voor jongeren om samen te werken.

Wil je dit delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.