Spelen in de zon: Buitenspeeldag 2023

Op 19 april was het de 16de jaarlijkse Buitenspeeldag in Vlaanderen en Brussel. Dit evenement staat in het teken van actief spelen en bewegen in de buitenlucht. Op de Buitenspeeldag stoppen kinderkanalen met uitzenden en geven scholen geen huiswerk.

De Buitenspeeldag is een initiatief van de Vlaamse Overheid en televisiezender Nickelodeon, en wordt ondersteund door verschillende partners. Zij merkten op dat het buitenspelen sinds 2008 fors is afgenomen, vooral in stedelijke wijken. Dit heeft verschillende oorzaken zoals de toenemende institutionalisering van vrije tijd, verkeer en de toegenomen schermtijd. Het belang van buitenspelen voor zowel de fysieke gezondheid als sociale ontwikkeling staat echter buiten kijf. De Buitenspeeldag dient daarom als opstap naar 365 dagen buitenspelen.

Het werd een zonovergoten dag met uiteenlopende activiteiten in 255 steden en gemeenten. Ook de jeugdopbouwwerkers van Uit De Marge gingen naar buiten. In Menen konden kinderen en jongeren zich uitleven op een springkasteel, in grote opblaasbare stuiterballen en met veel glitter. Bekijk de foto’s van jeugdopbouwwerker Robbe hieronder.

Wil je dit delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.