Sterk sociaal werk in de kijker op Sociaalwerkconferentie | 5 mei

Sociaal werk doet ertoe. Dat wil het Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin extra in de verf zetten tijdens de Sociaalwerkconferentie op donderdag 5 mei. Maak je klaar voor een feestelijke dag in Antwerpen, waarop we elkaar ontmoeten en over het muurtje kijken. 

Er beweegt veel in het sociaal werk en dat zie je in het programma van de Sociaalwerkconferentie. Stemmen uit alle hoeken van het werkveld komen aan bod. Er worden thema’s aangesneden zoals diversiteit, sociaal werk op de eerste lijn, politiserend werken en impactgedreven handelen. We gaan met elkaar in gesprek en leren van elkaar.

Ook het jeugdwerk is present op de Sociaalwerkconferentie!

  • Onze coördinator Ikrame Kastit neemt het woord tijdens de sessie “Werk maken van inclusie.” Ze vertelt er over het belang en de uitdagingen van een sterk diversiteits- en inclusiebeleid.
  • Jonathan Eggermont, jeugdopbouwwerker in Menen, spreekt in de volgende sessie over zijn liefde voor de uitdagende job. Hij zal het woord nemen tijdens de sessie “Sociaal werkers over de passie voor hun job.”
  • Marco Van Looy, jeugdwerker bij Betonne Jeugd, zal als één van de sprekers deelnemen aan de sessie “Wat betekent nabijheid voor jou?”.

MEER INFO

Hybride conferentie
De Sociaalwerkconferentie is volledig hybride: je kan dus niet alleen live aansluiten in het Elisabeth Center in Antwerpen, maar ook online thuis, op school of op de werkvloer. Het wordt hoe dan ook een bruisende dag.
>> Bekijk hier het volledige programma

Live: sessies
Op de live conferentie in Antwerpen vind je alvast heel wat interessante sprekers, boeiend debat en hands-onworkshops.
>> Bekijk hier het programma voor de live sessies

Live: wandeling (volzet)
Ben je er in Antwerpen bij dan kan je ook wandelen langs inspirerende praktijken. Ga nog even goed met je voeten in het Antwerpse werkveld staan, en ontdek hoe je collega-sociale professionals het aanpakken.
>> Bekijk hier het programma voor de wandeling

Online: sessies
Je kan de Sociaalwerkconferentie ook online volgen. Beleef een aantal live sessies mee, luister naar Radio Sociale, of neem deel aan de online workshops. Zelfs netwerken met andere sociale professionals kan. Je hoeft niks te missen. 
>> Bekijk hier het programma voor de online sessies

Radio Sociale
Vlaanderens meest hartverwarmende duo Joris Hessels en Dominique Van Malder (Radio Gaga!) maken de hele dag Radio Sociale. Doe in Antwerpen live je verhaal bij hen of volg thuis de radioshow.

Feestelijke afsluiter: receptie met dj Missawi
Onze collega Mohamed, als dj Missawi, sluit af! Na een drukke dag en veel inhoudelijke input wordt de Sociaalwerkconferentie afgesloten met een receptie. Dj Missawi, doet je zeker dansen op zijn eclectische muziekmix.

>> Check hier meer informatie & schrijf je in.

Wil je dit delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.