Sinterklaas, een feest voor alle kinderen

(c) Raymond van Mil

Er waren geen stoute kinderen dit jaar, zei de Sint tot ieders opluchting. Ondertussen is hij samen met zijn ‘Pieten’ opnieuw vertrokken. Bij Uit De Marge vzw blikken we terug op het bezoek van de Sint en zijn gezelschap en vooral op de discussie rond de figuur van (Zwarte) Piet. We steunen daarbij het initiatief van de jeugdbewegingen om bewust om te gaan met het kinderfeest, een feest voor alle kinderen.

Chirojeugd Vlaanderen, Scouts en Gidsen Vlaanderen en FOS Open Scouting deden een oproep om de figuur van (Zwarte) Piet niet meer stereotiep voor te stellen en hem met de tijd te laten evolueren. Het feest van Sinterklaas moet een feest zijn voor alle kinderen, klonk het. Uit De Marge vzw is blij dat de jeugdbewegingen er bewust mee omgaan en steunt dan ook de oproep om de raciale stereotyperingen achterwege te laten. Zwarte knechten met oorbellen en rode lippen zijn niet meer van deze tijd en horen niet thuis in onze diverse samenleving.

We zijn dan ook erg tevreden dat heel wat jeugdwerkingen en andere organisaties op die oproep zijn ingegaan en dat we verschillende roetpieten en sinten hebben gezien.

<< Hoofdpagina Racisme

Wil je dit delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.