Schrijf je in voor het Mind The Gap-startevent rond dak- & thuisloosheid

Mind The Gap start deze zomer met een jongerencollectief. Daarvoor zijn ze op zoek naar jongeren die mee het verschil willen maken door hun stem te laten gelden. Er is alvast een startevent op maandag 26 juli, georganiseerd door en voor jongeren.

Met Mind The Gap willen verschillende organisaties uit de jeugd- en volwassenzorg, het algemeen welzijnswerk, woon- en werksector, lokaal sociaal beleid, … concrete acties opzetten voor jongvolwassenen die door de mazen van het net dreigen te vallen (jongvolwassenen die een verleden hebben in de jeugdzorg, geen aansluiting vinden met bestaande dienstverlening, ondersteuning mijden, …). De rechten van jongvolwassenen (16 tot 25 jarigen) die in thuisloosheid leven worden niet enkel op het vlak van wonen met de voeten getreden, maar verschillende van hun mensenrechten worden geschonden: het recht op goed leven, recht op een (t)huis, recht op werk, recht op een inkomen, recht op gezondheid, recht op onderwijs, recht op een eigen plekje, …
Het Mind The Gap-collectief slaat de handen in elkaar om dak- en thuisloosheid de wereld uit te helpen.

📣 Zijn er jongeren in jullie werking geïnteresseerd om mee aan de slag te gaan met het jongerencollectief, willen jullie samen deelnemen of ken je anderen die mogelijk interesse hebben? Schrijf jullie alvast in via deze link en sluit maandag 26 juli aan voor een gezellige barbecue!

Wil je dit delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.