Samen tegen armoede met netwerk ‘We(l) zijn Bredene’

Onder het motto ‘We(l) zijn Bredene, elkaar vinden in een werkveld vol beweging’ organiseerden we in samenwerking met het lokale bestuur in Bredene vorige maand een eerste netwerkmoment voor professionelen en middenveldorganisaties actief in Bredene.

Met het netwerkmoment willen we samen met de verschillende partners sterk inzetten op het armoedebeleid in Bredene, een (welzijns)netwerk opbouwen en bruggen slaan tussen de verschillende organisaties, maar ook tussen personen onderling. Meer vertrouwdheid en bekendheid met en tussen de verschillende organisaties en diensten zal voor een betere en snellere hulpverlening en ondersteuning zorgen voor de inwoners van Bredene.

De stem van jongeren tot bij het beleid

“Er is al heel wat in Bredene, maar we merkten dat er maar weinig verbinding en doorverwijzing was tussen de verschillende instanties”, legt onze jeugdopbouwwerkster Rénie uit. “Als medeorganisator van het overleg bekijken we samen met de gemeente wat mogelijk is en zijn we vooral de trekker van verschillende projecten. Zo is er bijvoorbeeld het idee een fietsatelier op te starten.”

Met Uit De Marge brengen we zo ook de stem van jongeren tot bij het beleid en met de input van het overleg gaan we samen met de gemeente Bredene concreet aan de slag. “Zo gaan we bijvoorbeeld ook langs de verschillende scholen om samenwerkingen op te starten en signalen van armoede op te vangen”, geeft Rénie nog aan.

Het eerste overleg was alvast een succes met heel wat positieve feedback. “Ook andere organisaties zijn nu geïnteresseerd en willen volgende keer graag deelnemen”, aldus Rénie. “Er komt hoe dan ook een vervolg, maar een exacte datum is er voorlopig nog niet.”

<< Terug naar Jeugd(opbouw)werk

Wil je dit delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.