Projectoproep Koningin Mathildefonds | Door jongeren, voor jongeren

Prachtig veerkrachtig

Een initiatief van het Koningin Mathildefonds, beheerd door Koning Boudewijnstichting

Kinderen en jongeren, en dan vooral diegenen in de meest kwetsbare posities, hadden het erg moeilijk tijdens de lockdown als gevolg van de COVID-19-crisis. Het isolement, het gevoel van nutteloosheid, de angst om zelf het virus te krijgen, de stress en onzekerheid over wat er op school stond te gebeuren… Dat alles heeft hun vertrouwen in de toekomst aangetast. Hun behoefte aan nabijheid, verbinding en erkenning bleef onbeantwoord. Het leek alsof iemand op de pauzeknop had geduwd. Hun leven stond stil.

Geleidelijk aan hervatten we momenteel ons normale leven. Het Koningin Mathildefonds wil in deze context de veerkracht van kinderen en jongeren versterken, in de eerste plaats van de meest kwetsbare onder hen. Doel is dat ze opnieuw zelfvertrouwen krijgen en geloven in hun vaardigheden om hun leven weer op te pakken en om wat ze in zich hebben waar te maken. Ondanks de omstandigheden.

Het Fonds is op zoek naar initiatieven die gebruikmaken van het grote aanpassingsvermogen dat kinderen en jongeren hebben moeten aanspreken tijdens de crisis, en die hen kunnen helpen om hun zelfvertrouwen en hun vertrouwen in de toekomst terug te vinden. Projecten ook die duurzame vormen van verbinding, solidariteit en toenadering tot stand brengen en die de eigen en andermans veerkracht stimuleren.

Deze oproep richt zich tot alle Belgische niet-commerciële organisaties, die zich in België richten tot kinderen en jongeren, met een bijzonder accent op meisjes en jongens in een kwetsbare situatie. Het mikt daarbij vooral op bestaande organisaties en initiatieven, waarbij partnerschappen tussen actoren uit diverse sectoren sterk worden aangemoedigd.

MEER INFO

De financiële steun bedraagt tussen € 3.000 en € 7.000.
Een kandidaatsdossier indienen kan tot uiterlijk 09/09/2020.
Meer informatie en een aanvraag indienen kan via de website van de Koning Boudewijnstichting.

Wil je dit delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.