#Praktijktestennu!

Doel platform #Praktijktestennu

Het platform #Praktijktestennu vindt het de hoogste tijd om praktijktesten en mystery calls in te zetten in de strijd tegen discriminatie. Het platform kaart discriminatie in het algemeen aan en focust op etnisch-culturele discriminatie op de arbeidsmarkt en de woonmarkt. Praktijktesten en mystery calls pakken discriminatie ook op andere terreinen effectief aan.

Het platform #Praktijktestennu ijvert ervoor dat:

  • praktijktesten en mystery calls (in de private en publieke sector) systematisch plaatsvinden door overheidsinspecties op Vlaams, Brussels en federaal niveau.
  • praktijktesten en mystery calls (in de private en publieke sector) mogelijk blijven door burgers, middenveldorganisaties, vakbonden en academici.
  • de nodige decretale en wetgevende kaders komen om de overheidsinspecties op Vlaams, Brussels en federaal niveau te versterken in hun democratische opdracht om discriminatie hard aan te pakken.

Daartoe volgt het platform #Praktijkstennu de Vlaamse, Brusselse en federale politiek omtrent discriminatie op de arbeidsmarkt en de woonmarkt op de voet.

Rol van Uit De Marge

Uit De Marge is actief lid van dit platform. We zorgen mee voor de betrokkenheid van jonge werkzoekenden en huurders die in een maatschappelijk kwetsbare positie leven.

De huidige leden van het platform zijn:

ℹ️ Meer info?

<< Hoofdpagina Racisme

Wil je dit delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.