Ondersteuning in politiserend werk rond wonen? Stel je werking kandidaat!

In 2022 zet Uit De Marge vzw opnieuw haar schouders onder politiserende trajecten in het jeugdwelzijnswerk! Op die manier willen we de stem van kinderen en jongeren in een maatschappelijk kwetsbare situatie laten weerklinken in het maatschappelijk debat. Daarnaast bijten wij ons dit jaar ook vast in het thema wonen. Uit De Marge vzw slaat zo de brug tussen haar jaarthema en politiserend werken en ondersteunt gratis 4 werkingen in een politiserend traject rond wonen.

Wil je graag ondersteuning voor jouw werking? Lees dan zeker verder!

Wat bieden we aan?

Hoor je van verschillende kinderen en/of jongeren in de werking signalen rond wonen, bijvoorbeeld over dak- en thuisloosheid, de kwaliteit van hun (t)huis of uitzichtloze zoektochten naar een woning? Wil je hun stem daarrond luider laten klinken om hun situatie te verbeteren? Wil je met andere woorden politiserend aan de slag?
Als je niet zo goed weet hoe je daaraan begint, of als je graag extra ondersteuning wil, kunnen wij je helpen! Laat ons zeker iets weten.  

Hoe ziet een traject eruit?

Het is voor ons belangrijk dat we het traject samen met de kinderen en/of jongeren en de werking vormgeven. Op die manier kunnen we jullie op maat ondersteunen waardoor er verschillende vormen van ondersteuning mogelijk zijn:

  • coaching van jou als jeugdwelzijnswerker,
  • samen met jullie in de werking met kinderen en/of jongeren een traject doorlopen,
  • ondersteuning bij beleidswerk van een politiserend proces,
  • enzoverder.

Onze leidraad daarbij is de toolbox die we ontwikkelden en die we voortdurend updaten aan de hand van signalen uit de praktijk en nieuwe kaders.

Kan elke werking ondersteund worden?

De ondersteuning die we via deze oproep bieden is exclusief voor organisaties die lid zijn van Uit De Marge vzw.
Randvoorwaarden bij deze specifieke oproep zijn

  • dat je met een relatief vaste groep kinderen en/of jongeren werkt,
  • dat je van verschillende kinderen en/of jongeren signalen rond wonen oppikt,
  • en dat je graag hun stem publiek wil laten klinken.

Hoe kan je je kandidaat stellen?

Je werking kandidaat stellen kan tot en met zondag 6 maart. Dat doe je door een mailtje te sturen naar fleur.van.oyen@uitdemarge.be waarin je je werking en de doelgroep alvast kort even voorstelt, de signalen die je oppikt toelicht en vertelt hoe jij ondersteuning van Uit De Marge vzw ziet.

Nood aan andere ondersteuning?

Je kan ook bij ons steeds terecht voor ondersteuning bij politiserend werken, los van deze oproep of van het thema wonen. Ook bij andere thema’s helpen we je graag verder. Check hier ons aanbod.

Heb je niet zozeer nood aan ondersteuning, maar wil je graag signalen doorgeven van kinderen en/of jongeren in een maatschappelijk kwetsbare situatie, van jezelf als jeugdwelzijnswerker of de werking? Die nemen wij graag mee in ons bovenlokale beleidswerk en in alles wat we bij Uit De Marge vzw zelf doen.
>> Geef deze signalen gerust door aan fleur.van.oyen@uitdemarge.be en/of maryline.thiry@uitdemarge.be.

Wil je dit delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.