Nieuwe jeugdopbouwwerkers in Wervik en Ieper

Bij Uit De Marge vzw verwelkomden we de voorbije maanden twee nieuwe jeugdopbouwwerkers. Wannes Beernaert ging aan de slag in Ieper, waar hij samenwerkt met Melissa Worm. In Wervik is Frederieke Parmentier aan het werk als tijdelijke vervanging van Sanne Candaele.

Beiden zijn ze nog volop aan het kennismaken met de kinderen en jongeren in hun stad. “In Wervik gaat het tot nu toe voornamelijk om tieners. Zij komen dezer dagen meer buiten en zijn makkelijk te bereiken via Facebook”, vertelt Frederieke. Ze organiseerde alvast haar eerste ‘Beestige’ vrijdagavond, een traditie die ze verderzet waarbij jongeren samenkomen om te biljarten, tafelvoetbal te spelen of om gewoon op hun gemak te kunnen zijn. Laagdrempelig en voor iedereen. “Zodra het beter weer wordt en de kinderen meer buiten spelen, wil ik ook met hen kennismaken”, klinkt het. “Concrete plannen voor 2018 heb ik nog niet, maar ik laat het op me afkomen en wil me vooral focussen op de vraag van de kinderen en jongeren in Wervik.”

Ieper gives a shit

In Ieper wordt Wannes Beernaert de nieuwe collega van Melissa Worm, die zich vooral tot scholen richt. Wannes startte begin december en ging de voorbije weken al de straat op om de kinderen en jongeren te leren kennen en laagdrempelige activiteiten te organiseren. “Zo ging ik al met de kinderen voetballen, skaten, maar ook schaatsen”, vertelt Wannes. Daarnaast wil hij zich het komende jaar vooral focussen op de signalen van de Ieperse kinderen en jongeren. Met de Facebookpagina ‘We do give a shit – Ieper’ richtte hij een jongerenplatform op waar hij jongeren een stem wil geven. Op de pagina kunnen ze hun frustraties uiten, maar ook met elkaar in gesprek gaan en zaken signaleren over wat bijvoorbeeld beter kan. “Afgelopen donderdag interviewde ik al jongeren over hun signalen in Ieper”, legt Wannes verder uit. In de mobilhome van Be You konden jongeren de hele namiddag terecht om hun mening over hun stad te uiten.

En Wannes heeft nog meer op het programma staan. Zo brengt hij met buurtsportwerk op een laagdrempelige manier sport tot bij de kinderen en jongeren in de verschillende wijken in Ieper. Tot slot werkt hij mee aan de klankbordgroep, in samenwerking met TAO, het OCMW en ouders. “De groep komt vijf tot zes keer samen waarbij we beleidsmatig aan de slag gaan met de signalen van kinderen en jongeren.”

<< Terug naar Jeugd(opbouw)werk

Wil je dit delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.