Nieuw buurthuis geopend in Duffel

Vorige week ging in Duffel het nieuwe buurthuis in de Lindenlei open. De nieuwe buurtwerking kwam er op vraag van onze jeugdopbouwwerkster Caroline Aerts, die sinds een jaar het jeugdopbouwwerk in de gemeente Duffel voorziet. “De kinderen en jongeren hadden geen plek om samen te komen”, vertelt Caroline. “Er is wel een jeugdhuis, maar dat is slechts voor een specifieke doelgroep. Mijn kinderen en jongeren hingen buiten rond aan de bibliotheek en hadden geen plek om samen te komen.”

Het nieuwe buurthuis in de Lindenlei richt zich bij de start dan ook vooral op deze doelgroep. “Al wil ik er in de toekomst graag een echt buurthuis van maken waar ook ouders samenkomen”, zegt Caroline.

Bij de feestelijke opening vorige week was het aan het schepencollege om het huis, samen met Caroline, officieel te openen. Een springkasteel en een pannakooi maakten het voor de kinderen en jongeren helemaal af. In het huis is er onder meer een pingpongtafel en een kickertafel. Met de opstart van het nieuwe buurthuis is er in Duffel ook meteen een meisjeswerking gestart. “De meisjes vroegen daar zelf naar en hadden nood aan een eigen werking”, legt Caroline uit. Elke donderdagavond is er voortaan van 17 tot 19 uur een meisjeswerking. Op woensdagnamiddag is er een kinderwerking en jongeren – de voornaamste doelgroep van het buurthuis – zijn elke woensdag- en vrijdagavond welkom.

<< Terug naar Jeugd(opbouw)werk

Wil je dit delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.