Muziek op het water: Noah zingt op de JEZ!-boot

Noah uit Ieper werd op 30/03/2023 uitgenodigd op het open podium van JEZ!. Hij zong er een cover van ‘Leave a Light On’ van Tom Walker en vertelde ook wat het nummer voor hem betekende en hoe Uit De Marge hem helpt met zijn muziek.

Ik ben al van kleins af aan bezig met muziek. Dankzij Uit De Marge ben ik er al ver mee geraakt. – Noah

‘Studio Sessions’: al 3 jaar verbinding tussen zelfontplooiing en muziek

In Ieper wordt er door Uit De Marge veel muziek gemaakt. Drie jaar geleden werd er gestart met ‘Studio Sessions’ om jongeren muziek te laten maken en om muziek te (leren) opnemen. Een van deze jongeren is Noah, die al sinds het begin meedoet met de ‘Studio Sessions’ en er al veel mee bereikt heeft. Hij speelde zelfs al in het voorprogramma van K3 en Camille.

Toen jeugdopbouwwerker Loïc hoorde dat JEZ! een open podium ging organiseren dat live op de radio te horen (en zien) ging zijn dacht hij dan ook meteen aan Noah.

Muziek op een boot?

JEZ! is een jongerencollectief dat zich inzet voor tal van moeilijke thema’s. Ze laten jongeren hier zelf het voortouw nemen om verschillende acties op te zetten. Ze bieden steun aan 200 jongerenorganisaties, waaronder Uit De Marge.

Van 27 tot 31 maart organiseerde JEZ! de JEZ-feestweek. Met de JEZ!-boot bezochten ze 5 steden en gemeenten: Deinze, Aalst, Boom en Antwerpen. De hele week werd er door Qmusic live radio gemaakt vanop het dek.

Op deze boot werd Noah uitgenodigd. Samen met enkele andere jongeren trokken ze van Ieper naar Boom en konden ze op een rijkelijke ontvangst rekenen.

Please Leave a Light On

Voordat het aan Noah was om te zingen vroegen ze nog even enkele vragen aan hem. Zoals ‘Wat is uit de marge?’ en waarom hij koos voor het nummer ‘Leave a Light On’.

Uit De Marge steunt jongeren die het niet zo gemakkelijk hebben. Jongeren willen van alles doen en Uit De Marge geeft hen die kans. Voor mij was dat bijvoorbeeld: muziek. – Noah

Waarom ‘Leave a Light On’? Dat liedje gaat over het steunen van iemand die het soms moeilijk heeft en dat vind ik belangrijk. Dat mag vermeld worden. – Noah

Wil je dit delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.