Mortselse jongeren bouwen eigen “M-Way” uit met feestjes en chille lounge

Al enkele jaren bereikt ons jeugdopbouwwerk in Mortsel heel wat kinderen en jongeren. Ondertussen hebben de jongeren het ook deels zelf overgenomen en organiseren ze met The M-Way hun eigen activiteiten, zoals onder meer optredens, een chille M-Lounge en laatst nog een FIFA-toernooi.

In Rusland lieten de Rode Duivels het beste van zichzelf zien, maar slaagden er helaas niet in door te stoten naar de finale.

Ook in Mortsel was voetbal nooit ver weg. Op zaterdagavond 7 juli zakten dan ook heel wat jongeren af naar “The Bat Cave”, gelegen op de benedenverdieping van de jeugddienst. Zestien deelnemers namen het in een 1-op-1-wedstrijd tegen elkaar op. Zo kropen de jongeren in de huid van bekende spelers van onder meer Manchester City, Chelsea, FC Barcelona en Real Madrid.

In de ultieme finale speelden uiteindelijk twee jongeren voor een waardebon ter waarde van 100 euro. De tweede plaats ontving een waardebon van 50 euro en de derde kreeg zijn consumpties die avond terugbetaald. Verder niet alleen voetbal die avond, maar ook een dj-set die de sfeer in The M-Lounge compleet maakte.

“Dit FIFA-toernooi is nog iets kleins op vraag van de jongeren, eerder als afsluiter van het seizoen”, vertelt Amarildo Vllazeria, al jarenlang vrijwilliger binnen ons jeugdopbouwwerk en één van de bezielers van The M-Way. The M-Way ontstond – in nauwe samenwerking met de jeugdopbouwwerkers van Uit De Marge vzw – als alternatief voor het jeugdhuis in Mortsel. “We konden er niet voldoende ons eigen ding doen en hadden nood aan eigen activiteiten”, legt Amarildo uit. Zo groeide The M-Way uit van een kleinschalige ruimte om te chillen tot een veel groter project met heel wat evenementen.

Lokale artiesten en jongeren

“Voor de stad Mortsel organiseerden we al het jaarlijkse event Lokale Helden, of ‘Superheroes’, waar we lokale artiesten en jongeren aantrekken en hen een podium geven”, blikt Amarildo terug. “Dat past ook volledig in de visie van The M-Way waarbij we zoveel mogelijk jongeren en artiesten willen engageren. Daarnaast was er de maandelijkse M-Lounge waar we telkens 400 man over de vloer kregen.”

En The M-Way blijft groeien. Zo richt het in september alvast een eigen vzw op. “Met de oprichting van de vzw willen we een zekere onafhankelijkheid waarbij we ons eigen ding kunnen doen, in samenwerking met de jeugdopbouwwerkers en specifiek voor en door de jongeren”, aldus Amarildo. Op dit moment trekt het collectief al een diverse groep van meisjes en jongens aan van verschillende leeftijden. De feestjes tijdens The M-Lounge zijn wel 16+.

Wat er nog op de agenda staat in het najaar: “We plannen nog heel wat grote evenementen, met Nederlandse artiesten. Voorheen boekten we al de beste artiesten van Antwerpen, zoals Tourist LEMC, Wahwahsda & Wally, PARA TURK, MEMO, enzovoort, maar we gaan verder en zoeken steeds artiesten die echt populair zijn bij de jongeren”, blikt Amarildo alvast vooruit.

Vanaf september zal vzw The M-Way opnieuw heel wat op de agenda programmeren. Blijf je graag op de hoogte? Volg hen op Facebook via The M-WAY.

Foto’s (c) Uit De Marge vzw

<< Terug naar Jeugd(opbouw)werk

Wil je dit delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.