Lokaal belevingsonderzoek brengt noden van kinderen en jongeren in kwetsbare situaties in kaart: Collega Marlies legt uit in Dropzone

Het welzijn van kinderen en jongeren in maatschappelijk kwetsbare situaties is meer dan ooit relevant. Tal van lokale besturen willen daarrond aan de slag en schakelen Uit De Marge vzw in voor een lokaal belevingsonderzoek. Ze willen meer te weten komen over de leefwereld van kinderen en jongeren in maatschappelijk kwetsbare situaties in hun gemeente en hoe ze daarmee aan de slag kunnen. Maar hoe breng je de noden en behoeften van kinderen en jongeren in kwetsbare situaties in kaart? Hoe pak je een lokaal belevingsonderzoek in een gemeente aan?

“Via onder meer vindplaatsgerichte interviews brengen we de noden en signalen van kinderen en jongeren in kwetsbare situaties in kaart: hun vrijetijdsbesteding, welke drempels ervaren ze, …. Door hen in hun eigen omgeving te bevragen en hen actief op straat en de pleintjes op te zoeken, komen er verschillende zaken naar boven die voor een gemeente nieuw kunnen zijn.”

Marlies D’hertoge, Uit De Marge vzw

Onze collega Marlies, educatief medewerker en actieonderzoeker, vertelt je in het nieuwste nummer van Dropzone (sept. 2021) van Bataljong alvast meer over onze aanpak!


🔎 De volledige Dropzone lees je via deze link.

Wil je dit delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.