Laat jouw stem horen tegen racisme en discriminatie en voer mee actie!

Download de templates en ga zelf aan de slag met jouw foto en quote!

Op 21 maart is het zover, de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie! Het blijft belangrijk om van ons te laten horen. Laat daarom nu al je stem luid klinken en voer de komende maand mee actie!
Kinderen en jongeren worden regelmatig slachtoffer van racisme en discriminatie. Het heeft een immense impact op hen en het zorgt voor kwetsingen en traumatische ervaringen op lange termijn.
Uit De Marge vzw lanceert daarom een digitale campagne tegen racisme en discriminatie! 📣 Vanuit het jeugdwerk moeten we racisme actief mee bestrijden en zorg voorzien voor kinderen en jongeren die daarvan het slachtoffer zijn.

Voer mee actie tegen racisme en discriminatie en laat je stem horen!

Wat kan jij doen?

👉 Zet je Facebookprofielfoto alvast helemaal in het teken van 21 maart met onze filter.

👉 Gebruik onderstaande templates om jouw boodschap of actie te verspreiden! Waarom kom jij op tegen racisme en discriminatie? Wat moet er veranderen? Of heb je misschien een foto van een actie die je organiseerde? …
We werken met kleurrijke sjablonen waarop je gemakkelijk je quote (en/of foto) kan toevoegen en meteen kan verspreiden. Spreek ook anderen aan om mee hun stem te laten horen!

Je kan gemakkelijk via gratis tools als Canva een foto of quote op de template aanbrengen.
Hulp nodig? Contacteer
info@uitdemarge.be, we helpen je graag verder als het niet lukt!

👉 Communiceer met de hashtags #jeugdwerktegenracisme en #21maart.

👉 Word ambassadeur van Jeugdwerk tegen racisme en breng jouw getuigenis rond racisme en discriminatie.

👉 Onderteken met je organisatie de visietekst tegen racisme in het jeugdwerk en schaar je mee achter Jeugdwerk tegen racisme!

En verder?

👉 De week vóór 21 maart is de échte actieweek. Verwacht je onder meer aan verschillende filmpjes van de experten tijdens onze studiedag Jeugdwerk tegen Racisme en een aftermovie van het panelgesprek met jongeren en jeugdwerkers, maar we maken onze actie ook zichtbaar met een stoepkrijtactie! Stay tuned!

👉 Concreet aan de slag tegen racisme en discriminatie in jouw werking? Neem zeker ook een kijkje op onze website van het Netwerk Antiracisme en Discriminatie. Je vindt er onder meer een uitgebreide toolbox om meteen met je kinderen en jongeren aan het werk te gaan, heel wat literatuur en relevant vormingsmateriaal.

Wil je dit delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.