KEI-JONG vzw in de kijker tijdens toonmoment Cera-prijs Jeugdwelzijnswerk Bouwt Bruggen

Op zaterdag 11 mei stelt KEI-JONG vzw zich voor aan het grote publiek. De organisatie toont die dag haar gloednieuwe voorstellingsfilmpje. Het toonmoment kadert in de Cera-Prijs Jeugdwelzijnswerk Bouwt Bruggen die de organisatie won tijdens het Congres van het Jeugdwelzijnswerk 2017 van Uit De Marge vzw. KEI-JONG vzw ontving daarbij een geldprijs en een communicatietraject met toonmoment ondersteund door Uit De Marge vzw.

Met de Cera-prijs Jeugdwelzijnswerk Bouwt Bruggen zet Cera in samenwerking met Uit De Marge vzw werkingen in de kijker die zich bijzonder verdienstelijk maken in het werken met kinderen en jongeren in een maatschappelijk kwetsbare situatie en daarbij bruggen slaan naar levensdomeinen die ook voor kwetsbare groepen relevant zijn, bijvoorbeeld het onderwijs, de hulpverlening of de arbeidsmarkt.

De stem van jongeren

Dat is dan ook precies wat er op 11 mei gepland staat. Het toonmoment van KEI-JONG vzw vindt immers plaats tijdens de jaarlijkse inspraakdag van de organisatie. Een speciale dag waarop de jongeren van KEI-JONG vzw hun gedacht kunnen zeggen en leuke dingen kunnen uitproberen tijdens één van de workshops. Een dag om oude bekenden te zien en nieuwe mensen te leren kennen!

Het is dan ook aan de jongeren om die dag hun zegje te doen en aan te geven wat zij belangrijk vinden. Tips of leuke ideeën, … De stem van jongeren, daar draait het om en dat zetten we met de Cera-prijs Jeugdwelzijnswerk Bouwt Bruggen graag in de kijker.

Aan het einde van de dag wordt het voorstellingsfilmpje voor de eerste keer aan het grote publiek getoond, om vervolgens het glas te heffen tijdens de feestelijke receptie.


KEI-JONG vzw won de Cera-jongerenprijs voor het Jeugdwelzijnswerk 2018. Het wil, met een open vormingsaanbod op maat en onder professionele begeleiding, werkbekwame jongeren met een verstandelijke beperking ondersteunen op vlak van integratie, participatie, zelfontplooiing en zelfbeschikking. De organisatie vindt het dan ook belangrijk om haar deelnemers op een volwassen en gelijkwaardige manier te benaderen. Inspraak vormt daarom de rode draad doorheen de werking. Het voorziet ruimte om inspraak van deelnemers te realiseren, zowel binnen de aparte vormingsprojecten als naar de totaliteit van de werking.

Wil je dit delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.