In het werken met en het ondersteunen van kinderen en jongeren in maatschappelijk kwetsbare situaties, word je als jeugd(welzijns)werker geconfronteerd met de realiteit van de kwetsingen die zij oplopen en de impact ervan op het welzijn van kinderen en jongeren. Het is als jeugd(welzijns)werker niet altijd evident om daarmee om te gaan.
Soms kan het ook voor jeugd(welzijns)werkers even te veel worden. Heel wat onder hen hebben immers te maken met werkgerelateerde of andere stressfactoren. Sommigen geraken op door de werkdruk, anderen krijgen eerder te maken met privéfactoren die een impact hebben op het werk. Ook jeugd(welzijns)werkers die zelf trauma’s hebben, worden soms getriggerd door hun werk met kinderen en jongeren.
Dit fenomeen komt steeds vaker voor. We gaan dan ook op zoek naar manieren om dat bespreekbaar te maken. Tijdens deze vorming zoomen we vooral in op de oorzaken en kijken we beter aan preventie kunnen doen. Tot slot reiken we ook tools aan die meer welzijn op het werk kunnen bieden.
Na deze vorming verwerf je de volgende competenties:
- Je hebt inzicht in wat zelfzorg is.
- Je staat stil bij de impact van kwetsingen bij basiswerkers.
- Je leert die impact bespreekbaar te maken.
- Je maakt kennis met verschillende oorzaken.
- Je leert tools om preventief om te gaan met zelfzorg en welzijn.
PRAKTISCH
Datum: donderdag 21 december 2023, van 09u30 tot 16u30
Locatie: Uit De Marge vzw, Gitschotellei 119, 2600 Antwerpen
Begeleiding: Uit De Marge vzw i.s.m. Miryam Belkadi van Safe Space vzw
Inschrijven via onderstaande inschrijvingslink.
*Leden van Uit De Marge vzw betalen €75. Niet-Leden betalen €150. Let op: vanaf december 2023 tellen er nieuwe prijzen. Bekijk ons prijzenbeleid.
Wil je ook lid worden van Uit De Marge of je lidmaatschap verlengen? Klik hier.