11 mei 2021

Vindplaatsgericht werken: veel meer dan toeleiden | Online

In het jeugdwerk groeit de interesse voor vindplaatsgericht werken. Het blijft moeilijk om sommige groepen kinderen en jongeren te bereiken. Als jeugdwerker moeten we de straat op gaan: plekken zoeken waar we onze doelgroepen kunnen vinden, aansluiting zoeken met hun leefwereld, luisteren en motiveren.

Kortom, vindplaatsgericht werken! Maar wat willen we daarmee bereiken? Welke vormen bestaan er en welke mogelijkheden en meerwaarde bieden ze het jeugdwelzijnswerk? Hoe maak je een analyse van de lokale situatie? En hoe werk je via vindplaatsgericht werken aan structurele versterking van de participatie van kinderen en jongeren?

In deze vorming staan we stil bij wat vindplaatsgericht werken inhoudt, welke randvoorwaarden en spanningsvelden er zijn en staan we stil bij praktijkverhalen.

Na deze vorming verwerf je de volgende competenties:

  • Je hebt inzicht in wat vindplaatsgericht werken is en hoe je het kan toepassen in je eigen praktijk.
  • Je weet hoe je je context in kaart kan brengen.
  • Je bent in staat om kinderen en jongeren aan te spreken in de publieke ruimte en een goede basishouding daarin aan te nemen.
  • Je weet hoe je via vindplaatsgericht werken kan werken aan de structurele versterking van participatie van kinderen en jongeren in maatschappelijk kwetsbare situaties.

PRAKTISCH

Datum: dinsdag 11 mei 2021, van 09u30 tot 16u30
Locatie: Online via Zoom (Wegens de huidige coronamaatregelen gaat deze vorming online door. Het start- en einduur blijven ongewijzigd, we voorzien wel langere pauzes tussendoor.)
Begeleiding: Uit De Marge vzw

INSCHRIJVEN

Inschrijven voor 4 mei 2021 via onderstaande inschrijvingslink. De prijs bedraagt €45 voor leden, €60 voor niet-leden sociaal werk en €120 voor niet-leden buiten het sociaal werk. Een broodjeslunch is inbegrepen in de prijs.

Wil je dit delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.