14 november 2019

Professionele nabijheid en grenzen stellen

Vaak wordt gepleit om een ‘professionele afstand’ te bewaren met de kinderen en jongeren met wie je werkt. Er wordt gewaarschuwd voor hechte relaties met de kinderen. Het lijkt alsof knuffelen, samen plezier beleven, praten over gevoelens, … gevaarlijk is.

Als jeugdwerker met kinderen en jongeren in een maatschappelijk kwetsbare positie, is het belangrijk om dicht bij de kinderen te staan met wie je werkt. We pleiten er dan ook voor om die warmte en het begrip wél te geven. Welke grenzen wij al dan niet stellen, verschilt van werker tot werker en van werking tot werking. Ons daarvan bewust zijn en erover uitwisselen is belangrijk in onze job.

Om nabij én professioneel te kunnen zijn onderzoeken we samen wat er allemaal meespeelt in de zoektocht naar een evenwicht daarin. We benoemen valkuilen en nemen onze eigen grenzen en die van de werking onder de loep. 

PRAKTISCH

Datum: donderdag 14 november 2019 van 09u30 tot 16u00
Locatie: O-Zone (Witte Zaal), Henegouwenkaai 29, 1080 Brussel
Begeleiding: Fleur Van Oyen en Bart Neirynck (Uit De Marge vzw)

INSCHRIJVEN

Inschrijven voor 7 november 2019 via onderstaande inschrijvingslink. De prijs bedraagt €45 voor leden, €60 voor niet-leden sociaal werk en €120 voor niet-leden buiten het sociaal werk. Een broodjeslunch is inbegrepen in de prijs.

Wil je dit delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.