12 december 2024

Politiserend werken: op de bres tegen onrecht

De Kinderen en jongeren waarmee wij werken lopen tegen vormen van onrecht aan. Ze worden uitgesloten in hun zoektocht naar een job of het recht op een kwaliteitsvolle woning. Ze worden niet gehoord omwille van wie ze zijn of tellen niet mee in de besluitvorming over hun leven en omgeving. Vaak weten ze niet hoe te reageren.

Wat betekent het voor jou als professional om hen te ondersteunen wanneer ze tegen dat onrecht willen opkomen? Precies daarover gaat het bij ’politisering’: tal van drempels en signalen publiek maken om op die manier bepaalde situaties in vraag te stellen en bestaande machtsverhoudingen te verstoren.

Deze vorming toont hoe politisering meer kan zijn dan het opzetten van een straatactie. Hoe je verandering kan ‘eisen’, maar ook verandering kan ‘doen’. Hoe je dit proces samen met kinderen en jongeren kunt opzetten. 

Deze vorming zoomt ook in op hoe je in tijden van mogelijk veranderende besturen, samen met kinderen en jongeren opkomt tegen onrecht. Je kan/jullie kunnen kwesties inzichtelijk maken, verandering afdwingen of laten zien hoe het anders kan. Hoe je het ook aanpakt, een aantal zaken zijn sleutels voor een geslaagd politiserend proces

Praktisch:
Datum: donderdag 12 december 2024, van 09u30 tot 16u30
Locatie: Uit De Marge vzw, Gitschotellei 119, 2600 Antwerpen
Inschrijven voor 5 december via uitdemarge.be

*Leden van Uit De Marge vzw betalen €75. Niet-Leden betalen €150. Bekijk ons prijzenbeleid.

Wil je ook lid worden van Uit De Marge of je lidmaatschap verlengen? Klik hier. 

Inschrijven:

Wil je dit delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.