Nieuwe maatregelen voor versterkte fase 2 van corona-beheersing

Richtlijnen vanuit Uit De Marge

Beste jeugd(welzijns)werkers,

Wegens fase 2 van de corona-beheersing zijn wij genoodzaakt om enkele maatregelen uit te voeren.

Aanbod en activiteiten worden geannuleerd t.e.m. 19 april 2020 (eind paasvakantie).:

 • Alle vormingen, animatorcursussen, intervisies en lerende netwerken die doorgaan t.e.m. de paasvakantie worden verplaatst of geschrapt. Ingeschreven zullen volgende week gecontacteerd worden.
 • We nemen niet deel aan de betogingen en externe manifestaties. We zullen dus niet kunnen deelnemen aan de betoging tegen racisme. Het advies was dat die kan doorgaan als de deelnemers een armafstand houden van elkaar, wat in de praktijk met jongeren niet mogelijk is.

Vergaderingen

 • Alle vergaderingen die kunnen worden uitgesteld, worden voorlopig best geannuleerd of via Skype (of andere digitale kanalen) georganiseerd.
 • Bij vergaderingen die absoluut moeten doorgaan, raden we aan de ´sociale afstand’ te bewaren, en ook een strikte handhygiëne te hanteren. Doe dit ook tijdens verplaatsingen met het openbaar vervoer. Meer uitleg hierover vind je hier.

Waarop letten?

 • Risicogroepen: Behoor jij of iemand die in je huis woont tot een risicogroep (personen ouder dan 65 jaar, diabetici, personen met hart-, long- of nieraandoeningen, kinderen jonger dan 6 maanden, zwangere vrouwen, personen met een verzwakt immuunsysteem…)? Ga dan met je leidinggevende in gesprek over de mogelijkheid om meer thuis te werken of over andere aangepaste maatregelen.
 • Probeer zo weinig mogelijk afstanden af te leggen met het openbaar vervoer?
 • Ziek is ziek. Kom niet naar het werk als je ziek bent, hoest of koorts hebt en neem contact op met je arts.
 • Mocht je denken besmet te zijn of effectief de bevestiging gekregen hebben, breng me onmiddellijk op de hoogte. Zo kan ik maatregelen nemen. Idem als het gaat om een bezoeker.
 • Het spreekt voor zich, maar zorg voor een goede handhygiëne. Hoest en nies in een zakdoek of in de binnenkant van je elleboog.
 • Vermijd handen schudden en kussen.
 • Doe aan clean-desk en zorg ervoor dat je de werktafel ontsmet achterlaat.
 • Maak zoveel mogelijk gebruik van thuiswerk en voorzie je daarop: neem laptop en documenten mee naar huis, zet in outlookagenda, …

Deze aanbevelingen blijven van kracht tot na de paasvakantie (zolang het aantal positieve gevallen blijft toenemen).

Pas nadat er een duidelijke daling is ingezet en na bekrachtiging door de autoriteiten, kunnen alle normale activiteiten worden hervat. We raden aan om regelmatig de officiële aanbevelingen na te lezen op www.info-coronavirus.be. Als er een nieuwe fase zou ingaan, bezorgen we je zo snel mogelijk een nieuw bericht.

Heb je nog vragen of opmerkingen? Dan bel je best naar de officiële corona-hulplijn 0800 14 689.

Het gaat niet alleen om je eigen gezondheid maar om die van de hele gemeenschap en zeker van mensen die kwetsbaar zijn. Je wordt besmet door iemand die geen symptomen heeft! Zorg goed voor jezelf en elkaar. Gelieve dit bericht indien nodig gericht verder te verspreiden.

Met vriendelijke groeten,

Ikrame Kastit

Co-coördinator Uit De Marge

Wil je dit delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.