1 december 2020

Lerend Netwerk Meisjeswerk | ONLINE

Vanwege de verstrengde maatregelen wordt het verdere aanbod van dit najaar 2020 online aangeboden. Alle vormingen, intervisies en lerende netwerken zullen online aangeboden worden indien mogelijk.

Het Lerend Netwerk Meisjeswerk is een ontmoetingsplek voor jeugdwerkers die specifiek met meisjes werken en biedt een kans om ervaringen te delen en te leren van elkaar. Samen kies je de thema’s die je wilt uitdiepen en werk je vanuit je eigen praktijk.

Het netwerk komt 4 keer per jaar samen, telkens een hele dag waar we samen met experts 1 thema uitdiepen en daarover samen uitwisselen.

Het Lerend Netwerk staat open voor jeugdwerkers die met groepen werken, die exclusief uit meisjes bestaan, maar ook wie individueel met meisjes werkt is welkom.

In 2020 gaat het Lerend Netwerk Meisjeswerk door op: 11/02, 12/05, 02/06, 22/09, 01/12 (nieuwe datum).

Het eerstvolgende Lerend Netwerk Meisjeswerk vindt plaats op dinsdag 1 december 2020.

PROGRAMMA

We voeren momenteel onderzoek naar meisjeswerk in Vlaanderen en Brussel om het meisjeswerk in kaart te brengen en de identiteit ervan te onderzoeken en tonen. Tijdens dit lerend netwerk geven we een stand van zaken en wisselen we aan de hand van de tussentijdse resultaten uit over opvallende zaken in het onderzoek en de kern van meisjeswerk.

PRAKTISCH

Datum: dinsdag 1 december 2020, van 10u00 tot 12u30
Locatie: Online via Zoom! De Zoomlink wordt gecommuniceerd via de herinneringsmail.
Begeleiding: Uit De Marge vzw

INSCHRIJVEN

Inschrijven via onderstaande inschrijvingslink. Deelname is gratis voor leden van Uit De Marge vzw. Aan niet-leden vragen we een bijdrage van € 10.

Wil je ook lid worden van Uit De Marge of je lidmaatschap verlengen? Klik hier. 

MEER INFO

Lees hier meer over het thema meisjeswerk.
Voor vragen over dit Lerend Netwerk kan je terecht bij Ikrame Kastit of Fleur Van Oyen.

In ons boek Macht in vraag gesteld gaan we in het hoofdstuk “Meisjeswerk: emancipatie of segregatie’ uitgebreid in op het thema en gaan we dieper in op de ontstaansgeschiedenis en het belang van meisjeswerk. Neem voor meer informatie een kijkje in onze webshop.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.