14 december 2021

Lerend Netwerk Meisjeswerk

Het Lerend Netwerk Meisjeswerk is een ontmoetingsplek voor jeugdwerkers die specifiek met meisjes werken en biedt een kans om ervaringen te delen en te leren van elkaar. Samen kies je de thema’s die je wilt uitdiepen en werk je vanuit je eigen praktijk.

Het netwerk komt 4 keer per jaar samen, telkens een hele dag waar we samen met experts 1 thema uitdiepen en daarover samen uitwisselen.

Het Lerend Netwerk staat open voor jeugdwerkers die met groepen werken, die exclusief uit meisjes bestaan, maar ook wie individueel met meisjes werkt is welkom.

In 2021 gaat het Lerend Netwerk Meisjeswerk door op: 02/03, 03/06, 07/10, 14/12.
Nieuwe data voor het voorjaar 2022 zijn: 22/02 en 10/05.

Het eerstvolgende Lerend Netwerk Meisjeswerk vindt plaats op dinsdag 14 december 2021.

THEMA

Tijdens dit Lerend Netwerk zetten we de kracht van meisjeswerk centraal: van ontplooiing en leefwereldverbreding tot versterkend werken.
Uit ons onderzoek  De kracht van meisjeswerk was “ontplooiing en leefwereldverbreding” één van de vijf belangrijkste bouwstenen van het meisjeswerk. Maar wat betekent dat nu exact? Hoe kunnen we op maat van meisjes werken, stereotypen overstijgen en leefwereldverbredend werken? Empowerment is een hip woord, maar is dat automatisch versterkend? En wat betekent dat nu exact voor je werking en rol als jeugdwelzijnswerker?

Tijdens dit Lerend Netwerk zoomen we daar alvast verder op in. In de voormiddag gaan we dieper in op waarom “ontplooiing en leefwereldverbreding” belangrijk is en hoe we daar als meisjeswerker op een versterkende manier aan kunnen werken. In de namiddag nemen we vervolgens de tijd om goede praktijken uit de eigen werking uit te wisselen en moeilijkere cases onderling te bespreken.

PRAKTISCH

Datum:  dinsdag 14 december 2021, van 10u00 tot 15u00
Locatie: Online via Zoom
Begeleiding: Uit De Marge vzw

INSCHRIJVEN

Inschrijven via onderstaande inschrijvingslink.
*Deelname is gratis voor leden van Uit De Marge vzw. Check voor meer prijzen ons prijzenbeleid.

Wil je ook lid worden van Uit De Marge of je lidmaatschap verlengen? Klik hier. 

MEER INFO

Voor vragen over dit Lerend Netwerk kan je terecht bij Ikrame Kastit.

Lees hier meer over het thema meisjeswerk.

Check zeker onze gloednieuwe publicatie ‘De kracht van meisjeswerk’ waarin we een analyse brengen van het meisjeswerk in Vlaanderen en Brussel en meisjes en meisjeswerkers aan het woord laten.

In ons boek Macht in vraag gesteld (2018) gaan we in het hoofdstuk “Meisjeswerk: emancipatie of segregatie’ uitgebreid in op het thema en gaan we dieper in op de ontstaansgeschiedenis en het belang van meisjeswerk. Neem voor meer informatie een kijkje in onze webshop.

Wil je dit delen?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.