14 maart 2023

Lerend Netwerk Jeugdwelzijnswerk

Met die gloednieuwe Lerend Netwerk brengen we jeugdwelzijnswerkers uit Vlaanderen en Brussel samen en zoomen we in op de door hen gekozen thema’s, eigen aan het jeugdwelzijnswerk.
Een lerend netwerk is een plek waar collega’s elkaar ontmoeten en uitwisselen. We kiezen samen de thema’s die we uitdiepen en vertrekken steeds vanuit onze doelgroep en de dagelijkse praktijk. De gebruikte methodieken kunnen variëren: werkbezoeken, een vorming of intervisie, een uitwisseling, workshops of externe experten te gast, … Samen met de deelnemers kiezen we een format en geven we het lerend netwerk vorm.

We komen ongeveer vier keer per jaar samen. We gaan op zoek naar tools en methodieken, bespreken verschillende cases, wisselen uit en gaan concreet aan de slag!

INHOUD

Op dinsdag 14 maart 2023 gaan we van start met het eerste Lerend Netwerk Jeugdwelzijnswerk! We zijn die dag te gast bij Buurtwerk ‘t Lampeke in Leuven.

’t Lampeke bestaat al meer dan 50 jaar en heeft een lange traditie van jeugdwelzijnswerk. Het heeft vijf deelwerkingen verspreid over de buurt, onder meer een kinderwerking Fabota en jongerenwerking Den Tube.
Tijdens een boeiende rondleiding laten de collega’s van ’t Lampeke ons kennismaken met de werking. We wisselen uit over hun aanpak in de kinder- en jongerenwerking, hun geschiedenis, komende uitdagingen en hun strijd voor kinderen en jongeren in een maatschappelijk kwetsbare situatie in de Leuvense Riddersbuurt. Hoe pakken zij het aan? Sluit alvast aan voor een blik achter de schermen!

Daarnaast zoomen we ook in op de verdere invulling van dit Lerend Netwerk en bepalen we samen de thema’s en methodieken voor de volgende bijeenkomsten.

Zet 14 maart alvast in je agenda, schrijf je in en laat je inspireren!

PRAKTISCH

Datum: dinsdag 14 maart 2023, van 10u00 tot 15u30
Locatie: Buurtwerk ‘t Lampeke, Riddersstraat 33, 3000 Leuven
Begeleiding: Uit De Marge vzw

INSCHRIJVEN

Inschrijven via onderstaande inschrijvingslink.
*Deelname is gratis voor leden van Uit De Marge vzw. Check voor meer prijzen ons prijzenbeleid.

Wil je ook lid worden van Uit De Marge of je lidmaatschap verlengen? Klik hier. 

*Voor eventuele extra activiteiten binnen het Lerend Netwerk vragen we een bijdrage, afgestemd op de reële kostprijs.

Wil je dit delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.