16 februari 2023

Lerend Netwerk Jeugdopbouwwerk

Het Lerend Netwerk Jeugdopbouwwerk brengt jeugdopbouwwerkers uit Vlaanderen en Brussel samen om elkaar te ontmoeten, ervaringen te delen en van elkaar te leren.

We gaan op verschillende manieren aan de slag met thema’s gerelateerd aan het jeugdopbouwwerk en die het netwerk als relevant en boeiend naar voren schuift. Dat doen we onder meer door middel van werkbezoeken, uitwisselingsmomenten, workshops en vormingen, enz.

Lees hier meer over het jeugd(opbouw)werk en jeugdwelzijnswerk.

In 2023 vindt het Lerend Netwerk Jeugdopbouwwerk plaats op: 16/02

INHOUD

Op 16 februari vindt het volgende Lerend Netwerk Jeugdopbouwwerk plaats. Deze keer zijn we te gast in Aalst en hebben we het over racisme en discriminatie. Het jeugdwerk wil een plek zijn waar alle kinderen en jongeren zich welkom voelen, zichzelf kunnen zijn en zich kunnen ontplooien. Racisme en discriminatie hebben een grote impact op hun ontwikkeling en zorgen voor kwetsingen. Het jeugdwerk is een belangrijke maatschappelijke actor in de strijd tegen racisme en discriminatie.

Tijdens het Lerend Netwerk hebben we een boeiende spreker te gast: Dominique Willaert, de bezieler van het Gentse ‘Victoria Deluxe. Hij trok de voorbije zomer door de Denderstreek – van Aalst over Denderleeuw en Ninove naar Geraardsbergen – en ging in gesprek met zowel slachtoffers van racisme als mensen met extreemrechts gedachtegoed. We gaan daarbij dieper in op de polarisering in de samenleving.

We hebben het over de kwetsuren die racisme veroorzaakt en de manieren waarop doelwitten en bondgenoten kunnen reageren op racisme. Daarnaast bekijken we hoe jeugdwerkers samen met kinderen en jongeren de pijn van racisme kunnen stoppen en welke acties – groot of klein – we kunnen opzetten naar aanleiding van de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie op 21 maart.
Denk vanuit je eigen ervaringen op voorhand al eens na over successen, twijfels of vragen die je aan Dominique Willaert zou willen voorleggen.

Inschrijvingen zijn beperkt!

PRAKTISCH

Datum: donderdag 16 februari 2023, van 10u30 tot 16u00
Locatie: LEJO vzw, Hertshage 11, 9300 Aalst.
Begeleiding: Uit De Marge vzw

INSCHRIJVEN

Inschrijven via onderstaande inschrijvingslink.
*Deelname is gratis voor leden van Uit De Marge vzw. Check voor meer prijzen ons prijzenbeleid.

Wil je ook lid worden van Uit De Marge of je lidmaatschap verlengen? Klik hier. 

* Voor eventuele extra activiteiten binnen het Lerend Netwerk vragen we een bijdrage, afgestemd op de reële kostprijs.

Wil je dit delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.