6 februari 2020

Basiscursus Buurtsport | UITGESTELD!

Gezien de huidige coronamaatregelen, hebben we beslist om ons aanbod tot en met 31 mei te annuleren. De laatste dag van de cursus Buurtsport wordt daarom online gegeven op donderdag 4 juni.

Met buurtsportmedewerkers gaan we in deze cursus aan de slag met het organiseren van activiteiten en de gepaste basishouding van een goede buurtsportmedewerker. Er wordt inzicht verworven in de leefwereld van kinderen en jongeren in een maatschappelijk kwetsbare situatie en in groepsdynamische processen.

De cursus heeft als doel om personen die professioneel of als zeer actieve vrijwilliger bezig zijn met Buurtsport te versterken in hun functie.

Uit De Marge werkt voor deze opleiding samen met ISB vzw, het Vlaams Instituut voor Sportbeheer en Recreatiebeleid.

PROGRAMMA

Tijdens deze vierdaagse cursus komen volgende thema’s aan bod:
wat maakt dat buurtsport buurtsport is, buurtversterkend werken, werken met kinderen en jongeren in een maatschappelijke kwetsbare situatie, vindplaatsgericht werken, participatief en empowerend werken, drempelverlagend werken, deontologie, begeleidersrollen, spelontwikkeling op maat van de doelgroep.

PRAKTISCH

Data: 6/02, 18/02, 10/03 telkens van 09u30 tot 16u30. ALTERNATIEF voor de laatste dag DEONTOLOGIE wordt een SESSIE via ZOOM op 4/6 van 9u30-12u30 (meer info volgt via mail)

Locatie: Het Scoutshuis, Wilrijkstraat 45, 2140 Antwerpen (behalve op 4/6 online)
Begeleiding: Uit De Marge vzw i.s.m. ISB vzw

INSCHRIJVEN voor 30 januari 2020 via onderstaande link.
Voor een vierdaagse vorming bedraagt de prijs €180 voor leden, €240 voor niet-leden sociaal werk en €480 voor niet-leden buiten het sociaal werk. Een broodjeslunch is inbegrepen in de prijs.

Meer informatie via luk.groffy@uitdemarge.be.

Wil je dit delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.