Jeugdsector en middenveld samen in de strijd tegen racisme en discriminatie

Al heel wat organisaties ondertekenden de visietekst van het Netwerk Antiracisme en -Discriminatie. Jouw organisatie ook?

Op de Dag van de Diversiteit eind februari stelden we de visietekst van het Netwerk Antiracisme en -Discriminatie voor. Het netwerk is een gezamenlijk initiatief van Uit De Marge vzw en Chirojeugd Vlaanderen en samengesteld uit tal van jeugdwerkorganisaties en organisaties uit de antiracismebeweging. 

We engageerden ons om een gedragen visie tegen racisme in het jeugdwerk uit te werken en deze in de praktijk om te zetten via vorming en tools en dit op maat van jeugdwerkers en vrijwilligers. Daarnaast is het ons doel om een draagvlak te creëren om racisme aan te pakken door middel van getuigenissen van kinderen en jongeren

Onze samenleving is multidivers. Het is een meerwaarde, maar het creëert soms ook spanningen. Onze kinderen en jongeren worden regelmatig slachtoffer van discriminatie en racisme. Ze botsen op drempels en ervaren racisme en discriminatie. Enkel en alleen om wie ze zijn.

Samen met de sector gaan we de uitdaging aan en willen we racisme en discriminatie aanpakken.

Lees hier meer en onderteken mee de visietekst!

Wil je dit delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.