Jeugdopbouwwerk Menen trapt nieuw jaar af met voetbaltornooi

In Menen is er veel voetbaltalent. Dat blijkt iedere maandagavond opnieuw, wanneer er gevoetbald wordt in Sportzaal Badhuis. In de kerstvakantie konden die talenten zich met elkaar meten tijdens het JOW-Voetbaltornooi!

De jongeren van het jeugdopbouwwerk namen zelf het initiatief om een voetbaltornooi te organiseren. Hoewel de veranderende coronamaatregelen die organisatie niet makkelijk maakte, gaven ze voetballers de kans om het beste van zichzelf te geven. Via hun flyers bereikten ze heel wat sportfanaten: 65 spelers streden mee om de titel en werden aangemoedigd door een flink aantal supporters. Niet alleen jongeren uit het jeugdopbouwwerk waren op de afspraak, ook jongeren uit lokale netwerken en het opvangcentrum van het Rode Kruis zakten af naar de sportzaal. Met de hulp van onze jeugdopbouwwerker Jonathan konden de spelers hun ploeg makkelijk inschrijven.

Zoals op alle grote tornooien werden prijzen voorzien: de winnaars van het tornooi kregen een beker, maar ook de beste keeper, de beste speler en de ploeg die uitblonk in fair play wonnen een trofee. Daarnaast kregen alle spelers een medaille en een deelnemersprijs. Ze konden daarvoor kiezen uit voetballen, waardebonnen van sportwinkels, enzovoort. Het waren de organisatoren van het tornooi die voor de prijzen hadden gezorgd. Ze gingen daarvoor in gesprek met sponsors uit de buurt, die het opkomende talent graag aanmoedigden.

Vandaag kijken spelers en supporters voldaan terug op een geslaagd tornooi. De wintereditie van het JOW-Voetbaltornooi toonde hoe buurtsport jongeren bereikt en hen helpt om hun talenten te ontwikkelen. De uitnodigende locatie (voor de gelegenheid versierd met vlaggen en banners), het duidelijke regelement, de prijzen en de fijne sfeer doen bovendien ook al dromen van een zomereditie!

Wil je dit delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.