Ieperse jongeren bouwen zelf indoorskatepark uit nood aan eigen ruimte

De huidige infrastructuur om te skaten in Ieper is ontoereikend en dus pakten onze jongeren het zelf aan.
In de leegstaande ruimte aan de Meenseweg bouwden onze jongeren, in samenwerking met de Dienst der Gedroomde Gewesten, een heus indoorskatepark ‘De Gap’. Met deze tijdelijke locatie roepen ze op tot een duurzame oplossing voor skaters.

(c) Justine Vergotte

In de voormalige feestzaal Canada huist sinds 22 september indoorskatepark ‘De Gap’. “Na anderhalf jaar zoeken naar een locatie is het echter een tijdelijke oplossing”, vertelt onze jeugdopbouwwerker Wannes. “Toch hopen we hier alvast te kunnen overwinteren. De huidige infrastructuur om te skaten in Ieper is ontoereikend.”

Met de bouw van het indoorskatepark ondernamen Wannes en zijn jongeren, met de steun van de Dienst der Gedroomde Gewesten, dan ook zelf actie. Ze richtten de leegstaande ruimte in en bouwden zelf skateramps. Daarnaast kunnen de jongeren zich uitleven met graffiti en zijn er workshops en feestjes. Naast een skatepark is het voor de jongeren ook een ontmoetingsplek. “We hebben veel vrijheid, want het pand zal uiteindelijk gesloopt worden”, klinkt het.

Met deze actie hopen onze jeugdopbouwwerker Wannes en zijn jongeren dan ook een sterk signaal uit te sturen voor een duurzame oplossing.

IN DE PERS:

<< Terug naar Jeugd(opbouw)werk

Wil je dit delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.