Ieders Stem Telt: Lanceermoment op 15 september

Op zondag 13 oktober vinden de lokale verkiezingen plaats. De afschaffing van de opkomstplicht zorgt voor complexe spelregels. Zeker voor mensen in een kwetsbare situatie. Ieders Stem Telt bundelt de krachten van 25 middenveldorganisaties en streeft naar de participatie van alle groepen in de samenleving. Zodat niemand buiten spel wordt gezet.

Helderheid over de nieuwe spelregels

Ieders Stem Telt biedt ondersteuningsmateriaal waarmee eerstelijnswerkers lokaal aan de slag kunnen. Het bevat heldere informatie over de nieuwe spelregels en methodieken om burgerschap te stimuleren. Aan de hand van impactvolle vormingen en trajecten zetten we in op een sterke lokale democratie.

Gemotiveerde en weloverwogen keuzes

Door de opheffing van de opkomstplicht voor de lokale verkiezingen staat iedereen voor de keuze om al dan niet te stemmen. Via sensibilisering tonen we het belang aan van een weloverwogen keuze. Daarnaast reiken we handvaten aan om een bewuste en inhoudelijke stem uit te brengen.

Bezorgdheden van mensen en de impact van politiek

Zoeken naar een betaalbare en kwaliteitsvolle woning, loketten waar je makkelijk terecht kan, een speelplein achter de hoek, goed contact met de buren, een toegankelijke bibliotheek, …

Mensen die het moeilijk hebben, liggen hier wakker van. We gaan met mensen die uitsluiting meemaken in gesprek over het gevoerde sociaal beleid en de impact van politiek op hun leven.

Lanceermoment ‘Ieders Stem Telt’

Op 15 september 2023 vieren we de Dag van de democratie. Een symbolische dag om Ieders Stem Telt 2024 voor te stellen. Ben je een sociale professional of kernvrijwilliger bij een sociale middenveldorganisatie die werkt met en voor mensen in een maatschappelijk kwetsbare positie? Ga je in de praktijk aan de slag rond de lokale verkiezingen?

Schrijf je dan hier in voor 14 september

Wil je dit delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.