Het speelplein: altijd plezier in de buurt

In de zomer is er niets leuker dan spelen op een plek waar al je vrienden samenkomen: het speelplein! Jeugdopbouwwerkers en animatoren weten dat maar al te goed. Daarom zorgen zij ook deze zomer voor plezier, ontspanning en opvang van kinderen en jongeren op het speelplein.

In Zelzate kunnen kinderen en jongeren van drie tot vijftien jaar de hele zomer terecht in basisschool De Krekel voor Speelplein D’Maxz. Onze jeugdopbouwwerker Jana en haar collega’s van Jeugddienst Zelzate en SAAMO zorgen ervoor dat iedereen zich amuseert. Gezelschapspelletjes spelen, knutselen, sporten of gewoon chillen, het kan allemaal. Zeg nu zelf: da’s toch de max?!

Het speelplein in Denderleeuw betekent buitenspelen. De parking van de kerk in Leeuwbrug is in juli het decor voor Plein Air, waar kinderen en jongeren zich onder een stralende hemel uitleven. Onze jeugdopbouwwerker Lowie en zijn collega’s van SAAMO spelen er elke woensdag mee.

Wie in Dendermonde wil spelen, moet de bakfiets volgen. Speelpleinwerking Vollenbak stopt immers in verschillende wijken van de stad. In de bakfiets vind je gezelschapspelletjes zoals Jenga, sportgerief zoals voetballen en badmintonraketten, bellenblazers, waterpistolen en nog veel meer. Zo kunnen kinderen en jongeren volle bak plezier maken. En jeugdopbouwwerkers Eline en Kasper, die doen graag mee!

Ook in Lommel komt het speelplein naar kinderen en jongeren toe. Met knutselspullen, reuzegrote gezelschapspelletjes en coole ligstoelen trekt het jeugdbusje door verschillende wijken. Samen met onze jeugdopbouwwerker Liesbeth en haar collega’s van Over Kop en de Jeugddienst leeft iedereen zich uit!

In Bredene heet het rijdende speelpleinbusje heel toepasselijk De Pretkamjonet! Ook daar brengt het plezier naar verschillende wijken. Onze jeugdopbouwwerkers Marie en Ruben geven er het beste van zichzelf.

🔎 Op speelplein.net vind je makkelijk een speelplein bij jou in de buurt. Mis niets en neem snel een kijkje.

Wil je dit delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.