Het jeugdwerk staat op tegen racisme en discriminatie #21maart

21 maart is de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. Honderden mensen verenigden zich al zondag 20 maart tijdens tal van antiracismeacties in Vlaanderen en Brussel. Met heel wat enthousiasme en kinderen en jongeren voorop, verenigden we ons tegen haat en racisme en riepen we op voor een rechtvaardige samenleving waarin iedereen meetelt. Ook online lieten we de voorbije weken van ons horen tijdens onze jaarlijkse campagne van het Netwerk Antiracisme en –Discriminatie.

Dit jaar konden we opnieuw de straat op en gingen er in maar liefst 15 steden en gemeenten acties door van het Platform 2103. Ook het jeugdwerk was present!
Bekijk hier alvast een selectie uit de vele foto’s. Meer foto’s vind je hier.

De volledige fotoreeks van Bazzz vind je hier.

Meer acties!

De jongeren van het jeugdopbouwwerk in Zelzate werken aan hun posters. (c) Uit De Marge vzw

In sommige steden organiseerden de kinderen en jongeren van het jeugdopbouwwerk zelf een actie om ervaringen te delen en om tips uit te wisselen over hoe ze omgaan met en opstaan tegen racisme.

Zo organiseerden de jongeren van het jeugdopbouwwerk in Zelzate hun eigen kunstactiviteit om hun boodschap zichtbaar te maken: op een groot canvas, stickers, posters, …

In Menen maakten vier jongeren een reportage. Met de microfoon en camera in de aanslag trokken ze door de stad om inwoners te bevragen. “Op die manier laten ook wij vanuit het jeugdopbouwwerk ons horen tegen racisme en discriminatie, want in 2022 is dat nog steeds nodig”, zegt jeugdopbouwwerker Jonathan.

De jongeren van het jeugdopbouwwerk in Landen trokken op zondag 20 maart naar de manifestatie in Leuven. Het resultaat van hun actie, samen met nog enkele extra stemmen van kinderen en jongeren, monteerden ze tot een toffe aftermovie!

>>

Wil je dit delen?

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

Deelnemen aan een vorming?

Op zoek naar nieuwe inzichten en handige tools om beter met je gasten aan de slag te gaan?
Wil je jezelf verrijken met een vorming, intervisie of een cursus?
Dan ben je vast benieuwd naar ons vormingsaanbod.